Bataattiranskikset

bataattiranut1

Ensikosketuksen bataattiin sain vaihtarivuonna Jenkeissä, jossa bataatti on melko suosittu juures (ja jota muuten kutsutaan sielläpäin sweetpotatoksi, eikä suotta). Bataattiranskalaiset tekivät vaikutuksen jo silloin, mutta Suomeen palattua en ole niitä, tai muutakaan bataatista valmistettua ruokaa kertaakaan tainnut syödä. Paitsi eilen, kun tehtiin kavereiden kanssa yhdessä ruokaa, ja päädyttiin näihin makeisiin ranksalaisiin ja kotitekoisiin hamppareihin. Täytyy sanoa ettei itse tehtyjä hamppareita voita minkään ketjun burgerit!

Ranskisten valmistus on erittäin helppoa. Tosin tällä kertaa rapeudessa olisi voinut olla parantamisen varaa, mutta maku oli erinomainen! Suosittelen kokeilemaan, jos ei ole ennen tätä herkkua maistanut. Niin ja jos joku onnistuu saamaan enemmän rapeutta aikaan, jakakaa ihmeessä mitä kikkaa käytitte!

Bataattiranskalaiset

Bataatteja syöjien määrästä riippuen. Meillä oli 10 henkeä ja 4 bataattia meni.
Oliiviöljyä
Mausteita (esim. paprikajauhetta, suolaa, mustapippuria)

1. Pese ja pilko bataatit
2. Huuhtele ja liota pilkotut palat kylmässä vedessä (turha tärkkelys lähtee pois, ja ranskalaisista pitäisi tulla rapeampia)
3. Kuivaa ylimääräinen neste pois ranskalaisista
4. Laita palat asitaan/pussiin, lisää öljy ja mausteet, ja sheikkaa kunnes jokainen pala on saanut tarpeeksi maustetta pintaan.
5. Paista uunissa 225 asteessa, 30-40 minuuttia (tai kunnes ovat mukavan ruskeita)

bataattiranut2 bataattiranut3 bataattiranut4

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *