Elämää Canggussa

echo_beach_asu3echo_beach_asu-3-of-7echo_beach_asu4echo_beach_asu1echo_beach_asu5echo_beach_asu-5-of-7Photos by Viena K

Reissu alkaa olemaan aivan loppumetreillä. Tällä hetkellä pidämme majaa Ubudissa uskomattoman hienossa hotellissa (josta tulossa juttua myöhemmin) vielä yhden yön verran. Suurin osa reissusta tuli kulutettua kuitenkin Canggussa, surffareiden suosimassa kyläpahasessa, joka loistaa trendikkäillä kahviloillaan, ravintoloillaan ja niin ikää ihmisillä. Aidosta Indonesialaisesta elämänmenosta ei juurikaan ole tietoa, mutta lomailuun ilman sen suurempia kultturelleja kokemuksia hakematta paikka on täydellinen! On rantaa, palmuja, aurinkoa sekä täydellisiä aamiaispaikkoja smoothie bowleineen ja avocado-toasteineen. Ihmisten instagramit laulavat kuin viimeistä päivää. Ei ihme, että menneen syksyn aikana puoli Suomea on näyttänyt juurikin somen perusteella olleen Canggussa.

Nyt kun paluu Suomeen alkaa kolkuttelemaan ovella, tajuaa kuinka helppoa elämää on saanut viettää menneiden muutaman viikon aikana. Jos elämän suurin huoli on seuraavan ruokapaikan miettiminen tai se, että muistaa juoda tarpeeksi vettä, voi todeta rentoutuneensa totaalisesti. Ja mikä olikaan tavoite tällä reissulla? No rentoutuminen. Päivät pyörivät oikeasti lähinnä auringon ottamisen ja ruoan ympärillä. Ainiin, ei sovi unohtaa lähes jokailtaiseksi perinteeksi muodostunutta auringonlaskun ihmettelyä rannalla. Vinkkinä Batu Belig 707, joiden säkkituoleilla kelpaisi istua vaikka jokainen ilta katsomassa taivaan väri-iloittelua.

Teiniaijoilta asti sisällä elänyt mopopoika nosti myös päätään tällä reissulla, sillä skootteri on välttämättömyys Canggussa. Oli matkaa 200 metriä tai 10 kilometriä, niin kaksipyöräinen toimi kulkupelinä. Jonkinlaista siistiä vapaudentunnetta syntyy, kun huristelee tukka putkella riisipeltojen keskellä auringon porottaessa. Tulen kaipaamaan jokapäiväistä skoba-kaahailua Suomessa! Ehkä mä hommaan Vespan Helsinkiin ja päästelen sillä menemään paikasta toiseen, haha.

Loma oli kuten pitikin! Nyt on energiaa ja valoa tankattuna ainakin hetkeksi selättämään Suomen talvi. Pakko myöntää, että on haikeaa jättää tämä kaikki tältä erää taakse, mutta lähden hyvällä mielellä takaisin Suomeen. Edessä on niin paljon uusia, jännittäviä juttuja, enkä millään malta odottaa mitä kaikkea tuleva kevät tuokaan tullessaan!

 

The trip is almost over. We are in Ubud at a very nice boutique hotel at the moment for one more night before heading back to Finland. We spent most of the vacation in Canggu which is a little surfer town on the coast near Kuta. It’s the place for people who like to enjoy their breakfasts in a trendy cafés and restaurants and to live like it’s Sunday seven days a week. Not that authentic Indonesian town but a very fun place to visit for some time.

Now that it’s about the time to return home makes me realize how relaxing the trip really was. Biggest challenge during a regular day was to think of a restaurant where to eat and to remember to drink enough water. That really says it. I have been in a good vacation mood for almost three weeks now. And that’s what I came for – to relax.

I’ll miss the easy living! Driving through the rice fields with a scooter like a teenage me with no worries. Sitting in a trendy café drinking an ice latte. Watching the sunsets on a beach. But everything comes to an end and it’s the time for this vacation now. I can say I got what I came for. Even though it’s sad to leave Bali behind for now I’m also looking forward to go back home. Lots of new exciting things are waiting and I’m more than ready to conquer them.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *