Kun kello huutaa: “Liiku!” – tyylikäs hybridiälykello

*Kaupallisessa yhteistyössä: Garminhybridiälykello

Sain loppusyksystä viestiä kiinnostaisiko minua ottaa kokeiluun Garminin uusi hybridiälykello vívomove HR, jossa on yhdistyy klassisen tyylikäs ulkomuoto sekä älykellon ominaisuudet kuten kosketusnäyttö ja rannesykemittari. Koska en itse kunnollista kelloa omistanut tätä ennen ja kyseinen kapistus oli ollut ostoslistalla jo jonkin aikaa, otin tarjouksen enemmän kuin innoissani vastaan. Valitsin neljästä värivaihtoehdosta ruskealla nahkarannekkeella olevan kultaisen kellon, joka saapuikin pian jo postissa. Nyt olen kerennyt elämään kellon kanssa muutaman kuukauden, joten olisi aika käydä vähän läpi mitä kaikkea tämä hieno laite pitääkään sisällään.

hybridiälykello

Laitteen käyttöönotto oli varsin nopea toimitus: puhelimeen tuli asentaa Garmin Connect -appi, jonne täytettiin muutamia tarpeellisia tietoja itsestä. Kello synkronoitiin puhelimen kanssa ja kas näin oli kaikki valmiina käyttöön. Ei muuta kuin kello ranteeseen ja menoksi! Tuon hetken jälkeen en ole öitä, suihkussa käyntejä sekä muutamia poikkeuspäiviä lukuunottamatta ollut ilman kyseistä rannekelloa. Olen aivan koukuttunut tsekkailemaan päivän askelmääriä, stressitasoa ja sykettä. Kyllä luit oikein: stressitasoa! Ranteessa oleva sykemittari mittaa sykevaihteluja päivän aikana ja näyttää sen hetkisen stressitason. Arvatkaa vaan olisiko meikäläisen tarpeellista chillaa pikkusen enemmän? Kyllä olisi. Joskus, kun levelit paukkuvat huipussaan, teen kellossa olevan neliportaisen ajastimen avulla hengitysharjoituksia niin sanotusti paineita purkamaan. Kello kertoo milloin hengität sisään, milloin ulos ja niin edelleen. Ihan super kätsyä ja oikeasti tehokasta!

hybridiälykello

Minulle yllätyksenä on tullut kellon myötä myös tieto siitä, kuinka paljon hyötyliikun päivien aikana! Olen valitettavasti ollut viime aikoina jälleen hieman laiska kunnon urheilun suhteen, mutta päivittäin kertyy enemmän askelia kuin olen uskaltanut kuvitella. Lähes joka päivä kellon asettamat tavoitteet (jotka nousevat kehittymisen mukaan) niin askelmäärissä kuin kivutuissa kerroksissakin menevät rikki, sillä saatan helposti käydä useampaan otteeseen esimerkiksi keskustassa ja valitsen lähes aina poikkeuksetta kävelyn sporan sijaan kuten myös rappuset hissin sijasta. Ja jos käy niin, että olen ollut liian pitkään liikkumatta, niin kello kyllä muistuttaa – värinä ranteessa ja teksti “Liiku!” näytöllä saavat vähemmästäkin omantunnon kolkuttamaan sekä vipinää kinttuihin.

hybridiälykellohybridiälykello

 

Kaikkia ominaisuuksia en todellakaan ole kerennyt kokeilemaan, sillä niitä riittää! Hybridiälykello on hyödyksi lähes missä tahansa treenissä uinnista cardiotreeniin valmiiksi luotujen lajiprofiilien avulla, mutta nämä ovat jääneet jostain kumman syystä meitsiltä kokeilematta. Liikunta-aspektin lisäksi kellosta pystyy muun muassa lukemaan puhelimeen tulleet viestit, hallitsemaan musiikintoistoa, paikantamaan kadonneen puhelimen, kurkkaamaan säätiedot sekä vastaamaan puheluihin – todellinen hybridiälykello siis, joka on naamioitu näyttämään tavallisen tyylikkäältä rannekellolta. Ainoastaan rannetta nostamalla paljastuu todellinen luonne, kun viisarit väistyvät sivuun ja esiin avautuu näyttönäkymä, josta pystyy tsekkaamaan tärkeät infot. Ja ai niin, kellon lataaminen onnistuu esimerkiksi läppärin kautta paketissa mukana tulleen piuhan avulla. Olen ladannut kelloa ehkä noin viikon välein, mutta pelkässä kellotilassa käytettäessä akunkestoa on luvattu useamman viikon ajan. Ei siis tarvitse nähdä kovin paljon vaivaa sen eteen.

hybridiälykello

Mun täytyy sanoa, että oma aktiivisuus ja liikkumisen tarkkailu on parantunut ihan huomattavasti nyt kun kaikki informaatio niihin liittyen on helposti saatavilla. Tiedot tallentuvat puhelimessa olevaan appiin, joten omaa kehittymistä ja aktiivisuutta samoin kuin niitä stressitasoja pystyy tarkkailemaan jälkikäteen kuluneiden kuukausien ajalta. Huomaa missä on parantamisen varaa, mikä taas on onnistunut hyvin. Omalta osaltani mm. joulukuu oli super kiireinen ja stressaava ennen jouluaattoa, ja se myös näkyy tuolla tilastossa sekä korkean stressin että paljon liikkumisen muodossa. Jouluaaton jälkeen kaikki luvut ovat romahtaneet. Mielenkiintoista dataa!

Jos olet jotain älykelloa tai aktiivisuusranneketta miettinyt, niin mä voin kyllä ehdottomasti suositella tätä Garmin vívomove HR -hybridiälykelloa älyttömän tyylikkään ulkomuodon sekä toimivien ominaisuuksien ansiosta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *