Helsinki Fashion Week | AITO Studios

aitostudios1

Reilu viikko sitten käynnistyi Helsinki Fashion Week viiden päivän ajaksi, jossa itse pyörähdin parina päivänä myös muutamassa näytöksessä. Kokemus oli uusi, sillä en ole ennen ollut paikan päällä yhdessäkään muotinäytöksessä, vaikkakin seurannut maailman meininkejä melko paljon, ja katsonut eri suunnittelijoiden näytöksiä lumoutuneena netistä. Oli hienoa päästä näkemään livenä, kun mallit kävelevät luomuksissa pitkin catwalkia. Lokaationa toimi Suomenlinna, joka sopii miljööltään täydellisesti tuollaisen tapahtuman järjestämiseen.

Kävin Suokissa perjantaina ja tiistaina, joista viimeisintä olin odottanut paljon. Tiistaina nimittäin oli Aito Studioksen näytös, joka on varsin uusi suomalainen miesten brändi. Suunnittelijana toimii nuori herra nimeltä Ville Eetu Räisänen, ja vaatteet ovat kaikessa minimalistisuudessaan erittäin tyylikkäitä. On hienoa, että meiltä Suomesta löytyy tällaisia lahjakkuuksia ja vieläpä miesten muodin saralla!

aitostudios2 aitostudios3 aitostudios4 aitostudios5 aitostudios6

Tykkäsin näytöksestä todella paljon! Malliston musta-valko-harmaa väriskaala miellytti omaa silmää, heheh. Myös viimeistelemättömät hihat ja lahkeet tekivät vaikutuksen. Tähän väliin pakko kertoa teille hauska juttu. Viimeisen parin viikon aikana olen päättänyt irtisanoutua itseä pitkään piinanneesta ongelmasta: liian pitkät lahkeet. Olenkin napsinut kolmet farkut lyhyeksi ja jättänyt leikkauskohdat viimeistelemättä. Samoin uhrikseni on joutunut yksi paita. Hämmentävää, mutta totta on se, että niin pienellä teolla kuin saksimalla saa sellaisia vaatteita käyttöön, jotka ovat lojuneet kaapin pohjalla vuosikausia. Mutta takaisin vielä näytökseen! Mallistosta hienointa oli pienet yksityiskohdat, joita varsin yksinkertaiset vaatekappaleet pitivät sisällään. Löytyi niin tekstiä kuin kuvia, ja kauniita leikkauksiakin. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen brändi!

Tähän loppuun vielä oma asuni muotiviikoilta torstain näytöksistä. Yllätys yllätys, päälläni oli päästä varpaisiin musta asu. Tykkään todella paljon tästä shortsit-paita -yhdistelmästä pitkän takin ja pitkien sukkien kanssa. Hieman erilainen ja spesiaalimpi kokonaisuus. Tiistain asusta tulossa oma postauksensa myöhemmin tällä viikolla, nimittäin intouduttiin Aito Studioksen näytöksen jälkeen kuvailemaan porukalla Suomenlinnan järjettömissä maisemissa, ja lopputulos oli niin magee, että haluan tehdä kuvista oman postauksen. Pysykää siis linjoilla! Ja hei, hyvää alkanutta elokuuta! En voi uskoa, että mennään jo elokuussa…

aitostudios7

Photos by Janita Autio

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *