Instagram then and now

Mä muistan perustaneeni Instagram-tilin vuoden 2011 loppu puolella, kun olin vaihto-oppilaana Jenkeissä. En tajunnut homman jujua ollenkaan vielä tuolloin, joten en myöskään lisännyt kuvia alkuun ollenkaan. Muistan, kun mietin ettei sovelluksessa ole mitään järkeä, mutta halusin kuitenkin jäädä stalkkaamaan niitä muutamaa ihmistä, joita Jenkki-koulustani seurasin. Ensimmäisen kuvan lisäsin helmikuussa 2012, josta alkaen olen ollut enemmän ja vähemmän koukussa sovellukseen.

Kuten varmasti muistatte, kuvia otettiin alkuun aivan random asioista. Mun tililtä löytyy artsyja kuvia kuppikakuista, sekä rannekoruista koska why not?! Myös IG:n omilla kehyksillä ja filttereillä tuli leikittyä ihan urakalla – olihan ne nyt “niiin cool”. Vanhat kunnon Toasterit ja Lo-Fit oli meitsin lemppareita, vielä kun päälle lisäsi filmirullaa muistuttavan kehyksen. Ah!

Ajat ovat muuttuneet siis aikalailla: nykyään kuvia otetaan harkitusti ja jopa vähenevissä määrin itse puhelimella. Kuvien värimaailma mietitään tarkasti feediin sopivaksi, eikä Instagram ole enää niinkään kuvapäiväkirja kuten ennen. Selailtiin yks päivä Natan kanssa molempien feedit aivan alkuun ja naureskeltiin kaikille photoille, joita menneisyydestä löytyi. Tästä innostuneena päätin hieman vertailla kuvia ennen ja nyt. Loppujen lopuksi huomasin, että kuvia on otettu ihan samoista asioista kuin nykyäänkin. Vain astetta rennommalla otteella. Tsekatkaa vaikka:

“Lällälää, mä kävin Starbucksis”. On niitä photoja jo tuolloinkin otettu take-away juomista. Starbucks on vaan nykyään jo niin last season.

En tiedä teistä, mut mä oon kuvannut matkalaukkuja jo viisi vuotta sitten. Jotenkin tosi kiva tuo laukkujen asettelu ja kuvan rajaus vanhemmassa kuvassa.

Klassinen “mä lennän” -kuva. Toimii edelleen. Tai no okei ei toimi enää, mutta silti kaikki niitä lisää.

Myös burgereita on kuvattu viisi vuotta sitten. Kumman valitsisit? Ps. Vanhassa kuvassa näkyy se musta filmirulla-kehys, joka oli mun lemppari!

Kattokaa, mä oon reissussa!

Meitsin ensimmäinen IG-kuva: tuolloin ei tainnut olla tiedossa miten saada ruoka näyttämään hyvältä. Syytän kameraa.

Ja kas, selfieitä – tottakai! Mikään ei ole näköjään muuttunut…

Tämä vanhempi kuva vois olla aivan hyvin toissapäivänä otettu. #sunsetsforlife

Strike a pose – kun vielä “hymyilin” kuvissa.

Läppäri, muistivihko, kynä… Vain kengät (tottakai) ja kahvikuppi puuttuu.

Me ollaan Janitan kans järkätty photoshootteja vuodesta 2013. Boom!

Tällasia aarteita. Aika hauskaa todeta, ettei loppujen lopuksi mikään ole muuttunut, mutta kaikki on muuttunut! Onneksi mä oon säästänyt (melkein) kaikki Instagramiin lataamani kuvat. Nyt niitä voi hymy huulilla kurkkia ja katsoa miten oma elämä on muuttunut vuosien kuluessa. Ootteko te säilyttänyt kaikki vanhat kuvat?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

10 Comments

 1. Tosi hauska postaus. 😀 Omat IG taitoni taitavat juuri nyt olla jossain noiden kuvien puoli välissä. Ei enää puhelimella otettuja harkitsemattomia kuvia mutta valokuvaustaitoni ja feedini ovat vielä kehittymässä.

  Reply
 2. ida365 10/23/2017

  Ahahaha, GOLDEN TIMES!! 😀 ihan huikeen hyvä, voisin tehdä samanlaisen hahahahAH!

  Reply
  • Arttu 10/24/2017

   todellakin GOLDEN! Ja hei teee, vanhat kuvat best!! 😀

   Reply
 3. saratickle 10/30/2017

  Hei eikä mikä idis!!! Aivan sairaan kova! 😀 Toi matkalaukku kuva, en kestä, X-Pro II kunniaan 😀

  Reply
  • Arttu 10/30/2017

   Joo älä, ja nuo kohdennetut blurraukset <3 😀

   Reply
 4. Miffas 11/01/2017

  Siis just eilen puhuttiin kaverin kanssa siitä, onko ok poistaa IG:stä vanhoja kuvia ja ite oon ainakin super happy, että ne kaikki on edelleen tallella, vaikka laatu onkin jotain aivan järkkyä 😀 Mutta välillä on ihana scrollata omia kuvia ja muistella vanhoja juttuja. Tää kuvien vertailu oli kyllä ihan huikee! 🙂

  Reply
  • Arttu 11/01/2017

   Mun mielestä ei missään nimessä saa poistaa! 😀 se on just huikee mesta muisteloille ja pakko myöntää, etten ainakaan itse olis muistanut moniakaan tilanteita ilman IG-kuvia.

   Reply
 5. […] vanhoista IG-kuvistaan ovat kirjoittaneet ainakin Arttu, Sara ja Annika. Heitän soppaan oman historiani huvittavimmat ja hämmentävimmät kuvat. Olkaa […]

  Reply
 6. […] matkan varrella muuttunut. Voit käydä lukemassa viihdyttävät postaukset Artun, Saran ja Henriikan […]

  Reply
 7. […] loppujen lopuksi niin, ettei meinannut happi kulkea. Arttu kirjoitti tuon illan jälkeen ihan superhauskan postauksen Instagramista ennen ja nyt, ei ollut vaihtoehtoa kuin osallistua jonon jatkeeksi tähän […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *