Juhlimassa Suomen Pressan kanssa

Viikonloppu Tallinnassa oli erittäin onnistunut kaikin puolin! Lähdin matkaan tietämättä juuri mitään meidän ohjelmasta ja se kannatti, sillä en olisi voinut yllättyä enempää. Pääpiirteissään matka oli hyvin ruokapainotteinen, joka sopi itselleni paremmin kuin hyvin. Kirjoitan myöhemmin vielä erillisen postauksen rafloista, joissa tällä kertaa kävimme, sillä yksikään niistä ei ollut ennestään tuttu ja ansaitsee kyllä maininnan! Mutta palataan vielä reissuun.

Visit Tallinnan henkilökunta oli järjestänyt meille ohjelmaa jos jonkinlaista. Lauantaina kävimme Street Food -festareilla Telliskivessä heti aamupäivästä, jonka jälkeen oli aika lähteä katsomaan 100 esinettä Suomesta -näyttelyn avajaiset. Minä ja Nata päätimme lähteä viikonloppureissulle mahdollisimman vähällä määrällä tavaraa, emmekä tietenkään olleet pakanneet mukaan kuin yhden vaatekerran puhtaiden alusvaatteiden lisäksi. Noh, siellä muiden puvuntakkisten ja mekkoisten keskellä seisoimme farkut ja tennarit jalassa katsomassa, kun Rouva Haukio avasi näyttelyn. Oli hieman alipukeutunut olo, mutta minkäs teet, kun matkassa ei ole kuin farkkutakki, huppari ja mustat farkut.

Naureskelimme, että onneksi seuraavaksi ohjelmassa on Suomi100 -juhlakonsertti, jonne meidän vaatteiden pitäisi olla aivan käypiä. Kuinka väärässä olimmekaan: meidät ohjattiin VIP-alueelle, vieläkin hienompiin asuihin pukeutuneiden ihmisten keskelle. Hymyilytti hieman, mutta päätimme, että nokka pystyyn ja itsevarmasti eteenpäin farkkutakissa ja hupparissa. VIP-aitiossa oli tarjolla buffet-pöytä täynnä herkullisia ruokia sekä omat loossit, joista pystyi seuraamaan konserttia näyttöjen välityksellä. Esiintyjiä oli Suomesta ja Virosta, muutamana mainitakseni Saara Aalto ja Scandinavian Music Group. Kuulimme hienoja tulkintoja molempien maiden kappaleista eri artistien esittämänä.Jossain vaiheessa iltaa saimme varsin arvovaltaisia vieraita samaiseen VIP-aitioon, nimittäin paikalle pamahti itse Presidentti Niinistö puolisoineen, Viron Presidentti, sekä molempien maiden pääministerit. Siellä he meidän muiden joukossa söivät ja joivat, tosin melkoinen parveilu alkoi heti tyyppien ympärillä, kun he saapuivat paikalle. Ei ihme – jokainen halusi ikuistaa Salen kameran rullaan. Mitä muut edellä, sitä minä ja Nata perässä. Nappasimme selfien, jossa Presidenttipari mättää ruokaa naamaan taka-alalla. Mutta joo, pakko sanoa, että näiden juhlien taso oli aika korkealla ja oli pokassa pitelemistä myös tässäkin vaiheessa. Enpä olisi aamulla uskonut hengaavani samoissa kemuissa Suomen Pressan kanssa! 😀

 

Että sellainen reissu! Säät olivat tällä kertaa todella suotuisat ja meikäläinen sai vähän jopa naamaan väriä. Jihuu! Maha oli täynnä koko ajan ja jälleen löytyi Tallinnasta uusia mestoja, joissa en ole ennen käynyt. Tää kaupunki on kyllä timantti!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

2 Comments

 1. Kuulostaa hyvältä. Ja kyl, nenä pystyyn ja asennetta kehiin, sillä selviää pitkälle, vaikka sitten vähän alipukeutuneena.

  Reply
  • Arttu 06/14/2017

   Joo täytyy sanoa, että oli kyllä mielenkiintoista kerrassaan! 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *