Kahvihetki kiskoilla

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Paulig

Kahvi – tuo asia, joka tätä nykyä kuuluu lähes poikkeuksetta päivääni. Tykkään aloittaa aamut kupillisella kuumaa kahvia ja nauttia sen rauhassa. Siitä saa tarvittavan piristyksen heti päivän alkuun ja läppärin kansi aukeaa huomattavasti reippaammin. Aina ei näin ole ollut: muistan vielä pari-kolme vuotta takaperin, kun vasta totuttelin kahvin makuun. Pystyin juomaan ainoastaan kahvilasta saatavia överimakeita kahvijuomia, joissa sokeria oli vähintäänkin kaksi palaa makusiirappien lisäksi eikä maidon määrässä säästelty. Pikkuhiljaa eri maut jäivät pois, samoin sokeri. Aloin löytämään kahvin hienouden. Maitoakaan en tarvinnut enää niin paljoa.

Työskennellessäni Stockan Herkussa kävin aika-ajoin tuuraamassa kahvipisteen työntekijöitä, josta viimeistään sain kipinän niin kahvitteluun kuin itse kahveihin. Tutuiksi tulivat eri kahvilajit (kuten tunnetuimmat Arabica ja Robus), paahtoasteet ja innostuinpa kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja, jotta osaisin neuvoa asiakkaita paremmin. Ostin kotiin kahvipistepäivien päätteeksi pieniä määrän erilaisia kahveja ja vertailin niiden makuja. En todellakaan ole minkään tason ammattilainen, mutta sanoisin, että normaalia kattavampi tietovarasto kahveihin liittyen meikäläiseltä tätä nykyä löytyy.

Paulig lanseerasi hiljattain uuden Presidentti Special Blend -vuosikertakahvin, joka tulee Sumatralta. Uutuus on saatu aikaan yhdistelemällä indonesialaisia ja eteläamerikkalaisia papuja, ja on maultaan mukavan pirtsakka! Itselläni tuli mielleyhtymä heti lapsuuden marjapuskiin maistettuani ensimmäisen kupillisen lanseeraustilaisuudessa – niin selvä marjan maku kahvissa oli. Tämän vuoden Special Blend -paketti on indonesialaisen taiteilijan Arif Wicaksono käsialaa, samoin kuten kuvissa vilahtelevat kassitkin (jonka pystyy saamaan itselleen tuotteen yhteydessä). Tuo graafinen kuvitustyyli on muuten indonesialaista kulttuuria kuvastava WPAP-tekniikka, joka on nuoren taiteilijan erikoisosaamista. Mielestäni on aika siistiä, että Sumatra ja Indonesia on tuotu kunnolla mukaan uuteen vuosikertakahviin!

Vaikka pidänkin tummapaahtoisesta kahvista yleensä enemmän, on tämä vaaleapaahtoinen uusi kahvi villimmän makunsa ansiosta mukavaa vaihtelua omille makunystyröille. Saimme ideoida jotain hauskaa ja hieman erilaista Pauligin yhteistyön tiimoilta, ja me Vienan kanssa päätimme heittää ilmoille idean, jossa tarjoilisimme uutta kahvia yhteisille ystävillemme spora-ajelun aikana. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja Helsinkiä kiertelemään. Viena leipoi törkeen hyvän vegaanisen mokkapiirakan (jonka resepti löytyy täältä), minä sen sijaan hommasin tykötarpeet liikkuvaa kahvitteluhetkeä varten.

Photos by me, Viena K and Matias

Kahvit termariin, kakku kantoon ja menoksi! Pistimme myös live-lähetyksen pystyyn Instagramissa (jota osa teistä seuraajista ehkä kerkesikin näkemään). Kiersimme kolmosratikan kiskoja niin kauan kuin kahvia ja kakkua riitti. Ystäviä hyppi kyytiin eri pysäkeiltä matkanvarrelta ja täytyy sanoa, että oli kyllä hauskaa! Special Blendin villi maku sopi täydellisesti yhteen varsin villin päiväretkemme kanssa. Kiitos vielä tyypeille onnistuneesta kahvihetkestä!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *