Kolme menovinkkiä pimenevään elokuuhun

Kesän jälkeen (niin pahalta kuin tuo tuntuukin sanoa) kaupunki alkaa heräämään eloon tapahtumien osalta. Löytyy näkemistä ja kokemista joka lähtöön musiikista ruokatapahtumiin. Itse olen useampana vuonna missannut kiinnostavia juttuja vain siksi, etten ole pitänyt silmiä ja korvia auki tarpeeksi ajoissa. Tänä vuonna on toisin – olen etukäteen alkanut tutkimaan mitä kaupungissa tapahtuu tulevien kuukausien aikana. Miksipä en siis vinkkaisi mielestäni mielenkiintoisista häppeningeistä myös teille!

Ravintola Säiliö 468

Ruokatapahtuma, josta olen vuosi sitten nähnyt kuvia jälkikäteen, ja ällistynyt näkemästäni. Vanha öljysäiliö, joka on muutettu valotaideteokseksi, saa sisälleen ravintolan 10.-13.8. väliselle ajalle. Luvassa on hyvää fiilistä sekä Ravintola Storyn valmistamaa grillisafkaa merellisissä maisemissa. Meikäläinen pääsee tänä vuonna tsekkaaman tuon huikean pop-up raflan aivan omin silmin heti huomenna. Kurkatkaa ihmeessä lisää tietoa tapahtumasta ja lipuista tästä linkistä.

menovinkki_elokuu1

Kuva Viinitien kuvapankista

Salainen puutarha

Varsin mystinen, siksi erittäin houkutteleva tapahtuma 25.8. jossain päin Helsingin keskustaa. Paikkaa eikä ohjelmaa ole vielä paljastettu, mutta ilmeisesti tarjolla on työpajoja, ruokaa, ja esityksiä. Itseäni nämä puutarhajuhlat kiinnostavat juuri mystisyyden takia, sekä siksi, että rakastan loppukesän puistohengailua pimenevässä illassa. Jännä nähdä mitä tuleman pitää! EDIT: Juuri tänään tapahtuman Facebook-sivulla ilmoitettiin paikaksi Kaartin Lasaretti.

menovinkki_elokuu2

Taiteiden yö

En ole itse ikinä syystä tai toisesta päässyt osallistumaan Taiteiden yöhön. Tällä kertaa olen hyvissä ajoin merkannut päivän kalenteriin, ja aion osallistua tapahtumaan. Tämä on päivä, jolloin Helsinki ei hiljene kauppojen sulkeuduttua, vaan menoa ja meininkiä riittää yömyöhään asti. Koko kaupunki on täynnä aktiviteetteja, installaatioita, esityksiä – toisin sanoen taidetta. Jos myös sinä siellä olet sisimmältäsi yökukkuja ja tykkäät maksuttomista aktiviteeteista, niin merkkaa kalenteriin 25.8. ja tule hengailemaan Helsingin kaduille meitsin kanssa.

menovinkki_elokuu3
Kuva: Janita Autio

Tapahtumat eivät todellakaan tähän lopu, nimittäin heti kuun vaihteen jälkeen kaupungissa pyörähtää käyntiin Design Week, joka pitää sisällään monenmoista koettavaa. Mutta nyt heitän pallon teille lukijoille! Kommentoikaa ja kertokaa meitsille, jos teillä on tiedossa jotain mistä en välttämättä ole kartalla. Kaikki vinkit otetaan ilomielin vastaan. 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *