Kolme viikkoa paratiisiin

uluwatu1-1-of-4pretty-poison-4-of-4

Istun tällä hetkellä neljättä päivää kipeänä himassa. Akuutti nielutulehdus kyseessä, joka kyllä onneksi on alkanut pikkuhiljaa helpottamaan. Viimeiset pari päivää olen viettänyt lähes täysin sängynpohjalla, sillä kuume keikkui 38,5-39,5 asteen välillä koko ajan ja kurkkuun sattui niin paljon, että välttelin jokaista ylimääräistä nielaisua. Nyt kuume on laskenut alle 38 asteen ja olo alkaa olemaan jo parempi. Toivotaan, et tämä suunta jatkuu!

Ajattelin kirjoittaa hieman meidän tulevasta Balin reissusta, sillä siihen ei enää ole kuin reilu 20 päivää. Tajusin homman vakavuuden täällä sängyssä sairastessani, ajatuksia päässä rullaillen. Varasimme lennot tosiaan syyskuun alkupuolella noin kolme kuukautta sitten, aika extempore, kun eteen sattui hyvä tarjous Turkish Airlinesilta (joka on muuten yks mun lempi lentoyhtiöistä). Koska matkustusajankohta ajoittuu joulun ja uuden vuoden tienoille, ovat lennot yleensä hieman hintavampia verrattuna esimerkiksi lentoihin joulukuun alussa tai juhlapyhien jälkeen. Meille ainut sopiva ajankohta lähteä oli kuitenkin juuri joulun tienoo ja siksi olimme varautuneet maksamaan hieman enemmän. Onneksemme lennot olivat todella hyvän hintaisia ja pienillä kikkailuilla saimme hintoja vieläkin alemmas. Tässäpä vinkki vitonen teille, jotka Balille halajatte: sen sijaan, että katsotte lentoja välille Helsinki – Bali (jos ne siis ovat turhan tyyriitä) kannattaa tsekata esimerkiksi Helsinki – Singapore tai kuten me teimme, Helsingistä Jakartaan. Hinnoissa voi olla satojen eurojen eroja. Sekä Singaporesta, että Jakartasta lentää lopulliseen määränpäähän todella edullisesti. Me maksoimme meno-paluu lipusta Jakarta – Bali (Denpasar) välillä noin 70 euroa. Kaikkineen lennot kustansivat vajaa 700 euroa eli ei juuri mitään (paitsi sen 700 euroa rahaa, mutta sehän on käytännössä ilmainen).

Yleensä olen jo kuukausia ennen reissua niin täpinöissäni, että harva se päivä otan selvää asioista ja teen suunnitelmia. Tällä kertaa syksy on ollut sen verran kiireinen, ettei reissu ole juurikaan pyörinyt mielessä eikä näin ollen myöskään sen suurempia suunnitelmia ole kerennyt syntymään. Varasimme kuitenkin ensimmäiseksi neljäksi yöksi huikean villan Seminyakista, jotta jouluna ei tarvitse stressata yöpaikasta. Muuten kaikki on täysin avoinna. Sen olemme päättäneet, että meitsin rakkauden Canggun lisäksi menemme pyörähtämään Ubudissa Eat Pray Love -hengessä sekä Uluwatussa, jossa ehkä voisimme jäädä loukkoon pienelle rannalle nousuveden takia aivan kuten viime reissulla. Ja yhdessä tuumin olemme myös päättäneet syödä hyvin. Reissun päätarkoitus on nauttia ja ottaa rennosti – lomailla sanan jokaisessa merkityksessä.

Odotan kaikista eniten aurinkoa, lämpöä ja edullisia aamupaloja! Heräämisen jälkeen hypätään skootterin selkään ja hurautetaan herkullisten hedelmien ja smoothie-bowlien ääreen. Ah! En voi uskoa, että muutaman viikon päästä tämä kaikki on taas todellisuutta. Muuten: en tiedä oletteko huomanneet, mutta ainakin musta tuntuu, että puolet suomalaisista on tällä hetkellä Balilla, lähdössä sinne tai juuri tullut sieltä. En kyllä ihmettele, onhan palmujen katveessa ja auringon loisteessa ihmisen hyvä olla! Lisää reissulöpinöitä luvassa lähempänä matkaa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

4 Comments

 1. Jonna 11/30/2016

  Miten ihmeessä on varaa? Kerro vinkit!

  Reply
  • Arttu 12/01/2016

   Täytyy tehdä tarpeeksi töitä ja säästää niin pystyy lähtemään reissuun. Bali on halpa maa matkustaa, lennot syövät yleensä suurimman osan. 🙂 Paikan päällä voi sitten oman rahatilanteen mukaan elellä joko todella edullisesti reppureissaten tai överiluksuslomaillen.

   Reply
 2. Minna 11/30/2016

  Joo siis Bali on selvästi nyt suosiossa, itsekin tuumailin että jos ensi vuonna surffileirille! pistähän kaikki vinkkivitoset jakoon sitte. tulin oikeastaan sanomaan vaan että munkin mielestä turkish airlines on ihan paras lentoyhtiö, ja että tykkään sun blogista!

  Reply
  • Arttu 12/01/2016

   Tollanen surffileiri olis varmasti todella jees! Ja joo, luvassa kaikenlaisia vinkkejä ja suositteluja, kunhan ensin pääsen kohteeseen 😉 Mahtava kuulla, kiitos paljon!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *