KÖÖPENHAMINA VINKIT

mustarttu-kööpenhamina-vinkit

Ostin aika extempore lennot Köpikseen viime viikolle, kun kerran halvalla sai. Rakastan tuota kaupunkia kerta kerralta enemmän, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Ihmiset olivat edelleen super tyylikkäitä, raflat ja kahvilat huikeita ja tunnelma mukavan rento kuten aikaisemmin. Tällä reissulla messissä oli henkilökohtainen opas (Köpiksessä asuva frendi), joka näytti meitsille paikkoja ja noh, minä ajattelin jakaa osan näistä vinkeistä eteenpäin teille. Siispä tässä – Kööpenhamina vinkit (paikallisen näkökulmasta):

RAMEN TO BÍIRU
ENGHAVEVEJ 58
1674 KØBENHAVN V

Käytiin syömässä eräänä iltana Japanilaisessa Ramen To Bíirunimisessä raflassa aivan tajuttoman hyvät ramenit! Paikka oli kuin suoraan Tokiosta (tai näin kuvittelen, sillä en ole kaupungissa koskaan käynyt) pelikoneineen ja automaatteineen – myös ruoat ja juomat tilattiin näistä automaateista nappuloita painamalla. Ruoka ja juomat olivat molemmat aivan 5/5. Iso peukku!

kööpenhamina-vinkitkööpenhamina-vinkitkööpenhamina-vinkit

Jægersborggade

Tämä Nørrebrossa sijaitseva katu on yksi Köpiksen hipsterimmistä kaduista for sure – kadulta löytyy rennosti sisustettuja kahviloita, pieniä Second Hand -putiikkeja, nestemäisestä typestä tehtyä orgaanista jätskiä ja kaktuskauppa näin muutamana esimerkkinä. Itse pyörähdin parissa eri putiikissa, joista toinen oli pelkästään miehille suunnattu second hand -liike nimeltään P-A-R. Valikoimassa oli esimerkiksi Stone Islandia, Ralph Laurenia ja Valentinoa eli korkealaatuista tavaraa. Ilmeisesti liikkeessä on mahdollisuus myös kahvitella ikkunalaudalla majailevasta kahvikoneesta päätelle.

kööpenhamina-vinkitkööpenhamina-vinkitmustarttu-kööpenhamina-vinkitmustarttu-kööpenhamina-vinkit

Kävipä kadulla myös hauska sattuma: olimme kasuaalisti kävelemässä, kun huomasin valokuvaajan pitkällä putkella nappailemassa kuvia meistä edessä olevalla kulmalla. Mies pysäytti meidät kohdallaan ja kysyi josko saisi käyttää meistä ottamaa kuvaa (en enää muista mihin tarkoitukseen). Annoimme luvan ja pyysimme voisiko lähettää meille otoksen. Ei kuulemma samaa voinut antaa, mutta tarjoutui ystävällisenä ottamaan kuvan meitsin iPhonella. Tässä täysin kasuaali tilanne ikuistettuna. Hahah.

kööpenhamina-vinkit

KØDBYEN – MEATPACKING DISTRICT

Helsingissä Teurastamo voisi olla verrattavissa tähän Köpiksen urbaaniin hipstereiden mekkaan. Tosin tämä “Teurastamo” on hippusen isompi kompleksi – cooleja rafloja, yökerhoja, kahviloita ja gallerioita löytyy useampia laatuaan, joista jokainen paikka tottakai loistaa tyylikkyydellään. Kødbyen sijaitsee Vesterbrossa, ei siis kovinkaan kaukana city centerista. Kerkesin kokeilemaan safkapuolelta ainostaan pizzan mother -nimisessä ravintolassa, joka oli hintaluokaltaan aikalailla Suomen tasoa. Pizza oli erittäin hyvää!

Suurin osa Kødbyenin mestoista jäi kokeilematta, joten tänne on pakko päästä ens kerralla myös!

kööpenhamina-vinkitkööpenhamina-vinkitkööpenhamina-vinkit

SIDECAR – KÖÖPENHAMINAN PARAS BRUNSSI
Skyttegade 5 
2200 København N

Frendini oli varannut meille paikat vaatimattomasti Köpiksen parhaaksi väitetyltä brunssilta. Komppaan kyllä tätä väitettä, sillä kaikki mitä söin, oli todella maukasta ja safkaa oli paljon! Listalta pystyi tilaamaan itselleen mieluisan kombon (mä päädyin Veggie Brunchiin sisältäen chia puddingia, munakasta ja amerikkalaisia pannukakkuja), joka tuotiin pöytään. Tämän lisäksi lisäksi tarjolla oli buffet-tyyppisesti kaikkea juustoista Skyr-annoksiin ja avocado toasteihin. Listan annokset eivät olleet valtavia, mutta hyvä vain, sillä muuten en ainakaan itse olisi jaksanut maistamaan varmaan mitään muuta. Koska meidän pöydässä istui muitakin, joiden kanssa ruoka jaettiin, en kehdannut alkaa sen erityisemmin kuvailemaan annoksia 😀

kööpenhamina-vinkitkööpenhamina-vinkit

PAPIRØEN – COPENHAGEN STREET FOOD

Valtava halli täynnä street foodia kaikkalta maailmasta. Tämä paikka on todellinen street foodin ystävän mekka, sillä valinnanvaraa on ihan järjettömästi! Me söimme perusvarmat bursat ja bataattiranut Surf n Turf Burgerista. Burgeri oli perushyvää, mutta ens kerralla kokeilisin ehkä jotain hieman erikoisempaa annosta. Ainakin korealaisen Bulko -nimisen mestan bimbimbap sekä kimchi-annokset näyttivät törkeen hyviltä (ja suosituilta)! Kaikille löytyy varmasti jotakin.

Suosittelen menemään tänne ajan kanssa, sillä hetki kuluu ihan vain eri kojuja ihmetellessä ja jonottaessa (paikka oli ainakin perjantai-iltana aivan täynnä), ja ruoan jälkeen on mukava jäädä istuskelemaan kanaalin äärelle nauttimaan päivästä.

kööpenhamina-vinkitkööpenhamina-vinkitkööpenhamina-vinkitkööpenhamina-vinkit

LA BANCHINA
Refshalevej 141A
1432 København K

Ihan huikea hidden treasure La Banchina sijaitsee myöskin merelle johtavan kanaalin varressa vähän matkan päässä Copenhagen Street Foodista. Vanha, hieman rempallaan oleva ravintolarakennus laitureineen kutsuu viettämään aikaa. Jengi tulee tänne oikeasti oleilemaan pidempiä aikoja ja on kuulemma todella suosittu paikallisten keskuudessa. Päärakennuksen vierestä löytyy erittäin söpö sauna(!!), josta pystyy helposti pulahtamaan mereen uimaan. Meitsi ei saunaa kerennyt testaamaan, mutta tää olis kyllä aika huikee kokemus. Aurinkoisena päivänä aivan täydellinen mesta viettää siis aikaa!

kööpenhamina-vinkitkööpenhamina-vinkit

Nyt kun katson, niin aika ruoka edellä ollaan näköjään menty viime viikolla. Mutta niinhän se menee, että ruokapuoli täytyy olla kunnossa, jotta jaksaa tutkia paikkoja. Ja päivän kun pyöräilee, niin nälkä pääsee helposti yllättämään. Summa summarum: mahtava reissu tälläkin kertaa takana ja toivottavasti pääsen pian jälleen uudestaan mestoille. Toivottavasti nämä Kööpenhamina vinkit ovat hyödyksi teille! Ja niin, saa laittaa kommentteihin tulemaan lisää vinkkejä meikäläiselle tulevia reissuja varten.

kööpenhamina-vinkit

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *