Kränkkäävät nivelet

nivelet1

Yhteistyössä Verman

Olen reilun parin viikon ajan päässyt kokeilemaan Synomax nivelgeeliä ja glukosamiini-tabletteja Vermanin yhteistyön kautta, ja nyt olisi aika kertoa kokemuksista. Aloitan ensiksi kertomalla hieman omasta terveyshistoriasta, nimittäin se ei ole ollut aivan puhdas: ylä-asteella, olisikos ollut 8. luokalla, minua alkoi vaivaamaan todella pahat kivut nivelissä. Tuohon aikaan olin suhteellisen liikkuvainen poika, ja ajattelimme aluksi kipujen johtuvan rasituksen sekä murrosikään kuuluvan kasvamisen kombosta. Alkuun kivut olivat satunnaisia, mutta jossain kohtaa muuttuivat jokapäiväisiksi, ja tällöin myös tajusimme vanhempieni kanssa jonkin olevan pielessä. Pienet asiat, kuten portaiden alas tulo tai pelkkä kosketus sattui. Sormet eivät taipuneet paria senttiä enempää, ja liikkuminen ylipäätään oli hankalaa. Nivelet myös turposivat. Lähdimme selvittämään asiaa lääkäreiden voimin.

nivelet2

Tuo aika elämästäni on jäänyt hieman sumun alle, mutta muistan ravanneeni verikokeissa ja tutkimuksissa useaan otteeseen. Tutkimusten, reumatestien ja verikokeiden jälkeen kivuille löytyi syy: reumaperäinen niveltulehdus. Sain reseptin kipulääkkeisiin, joita söin reilun puolenvuoden ajan päivittäin, kunnes kivut alkoivat vähentyä. Vaikka päivittäiset oireet hävisivätkin, huomasin nivelien olevan edelleen herkkiä rasitukselle. Tästä lähtien olen ollut enemmän tai vähemmän kipulääkkeiden orja.

Parisen vuotta sitten jouduin lopettamaan työt varastolla, koska päivittäinen pakettien nostelu aiheutti samankaltaisia oireita kuin nuoruudessa. Myös armeijassa niveliä kolotti kovempien settien jälkeen harva se päivä. Nykyään kipuja on onneksi harvemmin, mutta täysin selvillä vesillä en siltikään ole. Etenkin sormien ja polvien nivelet alkavat ilmoittamaan olemassaolostaan, jos joutuvat normaalia suurempaan rasitukseen. Tästä syystä lähdin mielenkiinnolla kokeilemaan Vermanin Synomax niveltuotteita.

nivelet3

Sain testiini Synomax nivelgeelin, sekä glukosamiini-tabletteja, joita olen nyt käyttänyt viimeisen parin viikon ajan. Iholle levitettävää geeliä olen sipaissut särkevien nivelien kohdalle aina, kun kipua on ilmennyt. Geeli lievittää kipua, turvotusta ja tulehdusta nivelissä, ja tämän rauhoittavan vaikutuksen olen testijaksoni aikana kerennyt jo huomaamaan. Tuote jää siis ehdottomasti käyttöön. Samaista geeliä voi myös käyttää yleisesti nyrjähdysten tai urheiluvammojen tuomien kipujen lievittämiseen.

Glukosamiini-tablettien vaikutusta ei näin lyhyessä ajassa ole kerennyt sinällään vielä huomaamaan. Tablettien tehtävä kun on vahvistaa ja suojata niveliä rappeutumiselta vähitellen, pidemmällä aikavälillä, ja vaikutuksen alkaa näkemään 3-6 viikon kuluttua kuurin aloittamisesta. Olen popsinut yhden tabletin päivässä, ja aion jatkaa edelleen siinä toivossa, että nivelet pysyisivät parempina ja vaivat vähenisivät. Kivut nimittäin syövät yleistä hyvää fiilistä niin paljon, enkä halua sitä. Tiedän myös, että vanhetessa minulla on suurempi riski omistaa kränkkäävät polvet ja muut nivelvaivat, ja jos nyt pystyn asiaan jollain tapaa vaikuttaa, haluan tehdä sen. Vaikka toisaalta – ei kipuu, ei hyötyy.

nivelet4

Photos by Viena K

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *