Kun valoa ei ole

Photos by Janita Autio – editing by me

BOMBER JACKET: Alpha Industries (gifted)
SHIRT: SWEET SKTBS x Pepsi (gifted)
JEANS: Dickies (gifted)
SHOES: Second Hand

Kun valoa ei ole, niin silloin on pimeää. Kirjoittakaa tämä suuri ajatus nyt kaikki ylös ja muistakaa merkitä meitsin puumerkit perään (voitte myös kirjoittaa: Kun on kylmä, niin silloin ei ole lämmin – sama ajattelija quoten takana). Ei mutta tosissaan, olen vasta (onneksi) nyt herännyt siihen todellisuuteen, kuinka paljon elämme pimeydessä täällä pohjolassa. Kesällä tottuu järjettömään valotulvaan. Energiaa on vaikka muille jakaa, eikä siis haittaa viikon putkeen kestävä ajanjakso viiden tunnin yöunilla. Tulee syksy ja mentaliteetti on edelleen, että tulisi suorittaa asioita ainakin saman verran kuin kesällä. Mielellään vähän enemmänkin, sillä kesällähän laiskotellaan. Päivä päivältä valo kuitenkin häviää. Myös energia siinä sivussa. Työmäärä taas lisääntyy samassa suhteessa. Väsyttää ihan koko ajan, eikä hommat luista, josta syystä tulee soimattua itseä laiskuudesta. Mietityttää, että mikä nyt on kun ei jaksa tehdä mitään? Onkohan meitsillä joku sairaus?

Sitten muistat. Ainiin, talvi tuli. Aurinkoa ei ole näkynyt viikkoihin. Räntää ja sontaa senkin edestä. Ei ihme jos vähän väsyttää. Itse olen viime viikkojen ajan käynyt säännöllisesti läpi kaikki mahdolliset äkkilähtöjä kokoavat sivustot päivittäin siinä toivossa, että vastaan tulisi vaikka sitten puoli-ilmainen pakettimatka Kanarialle. Niin sanottu D-vitamiini –matka. Ei ole vielä napannut. Onneksi aurinko on kuitenkin näyttänyt parina viime päivänä voimansa. Aivot aktivoituvat sadasosalla puolituntisen silmien tasolta häikäisevän valoryöpsähdyksen ansiosta.

Jonnekin on kuitenkin päästävä vielä ennen kevään tuloa. Vaikka sitten sinne Kanarialle, kunhan paistaa aurinko. Muuten ei pää kestä koko talvea. Niin ja olen nyt jo aloittanut mietintätalkoot, kuinka skipata ensi vuoden pimein ajanjakso. Ehdotuksia saa heittää.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *