Marks&Spencer syysmuotia + ARVONTA

*Kaupallinen yhteistyö: Marks & Spencer

Olen vielä tällä hetkellä ihanassa kesäsäässä Kreikassa, mutta nyt pystyy pikku hiljaa alkaa jälleen kääntämään katseet syksyyn ja syyspukeutumiseen, kun tämän viikon jälkeen on lämpimiin maihin suuntautuneet reissut reissattu, ja aika laittaa kesähepeneet talvisäilöön (ainakin muutamaksi kuukaudeksi). Vaikka rakastankin kesää, tykkään syksystä kaikista eniten juuri pukeutumisen kannalta: saa käyttää kerroksia ja kivoja välikausitakkeja ilman, että hiki virtaa ja naama punoittaa. Väittäisin, että pukeutumisessa on paljon enemmän mielenkiintoa syksyisin!

Pääsin tutustumaan Marks&Spencersin uuteen syysmallistoon hiljattain yhteistyön tiimoilta, kun kävin lainaamassa ison kasan uutuusvaatteita stailattavaksi. Itselleni brändi on varsin uusi tuttavuus ja olin yllättynyt kuinka iso valikoima heiltä löytyi kaikkea farkuista pukuihin –valinnanvaikeushan siinä iski tämän kamppiksen asukokonaisuuksia valitessa. Päädyin lopuksi toteuttamaan kolme toisistaan täysin erilaista kokonaisuutta.

KLASSINEN VILLAKANGASTAKKI

Villakangastakit ovat parhautta syksyisin. Itseltäni löytyy useampi kappale eri väreissä ja tämän Marks&Spencersin kashmirihanuuden nähdessäni tiesin heti minkä ympärille alkaa suunnittelemaan yhtä kokonaisuuksista. Koska kokomusta toimii aina, ajattelin yhdistää nämä kaksi aina toimivaa trendiä samaan pakettiin ja lopputuloksena syntyi mielestäni klassisen tyylikäs kokonaisuus: musta pikeepaita yhdistettynä mustiin housuihin ja täydellinen nahkalaukku kruunaamaan kokonaisuuden. Jalasta löytyy nahkaiset loaferit.

Tätä asukokonaisuutta kuvatessa sattui muuten hauska kohtaus, jonka Janita sai ikuistettua kameralle: lauma aasialaisia tyttöjä kipitti kovasti vilkutellen ohitseni, mutta palasivat hetken kuluttua takaisin ottamaan yhteisselfietä kanssani. Nauratti, sillä tytöt olivat selkeästi todella innoissaan kuvan saatuaan ja kiitoksista ei meinannut tulla loppua.

FLANELLIPAIDAN PALUU

Uskomatonta, mutta flanelli on tekemässä jälleen paluuta! Itse olen elänyt jo edellisen kauden, jolloin vaatekaapistani löytyi lähes vain ja ainoastaan flanellipaitoja. Silloisen villityksen mentyä ohi luovuin kaikista omistamistani flanelleista, enkä ole useampaan vuoteen ajatellutkaan pukevani kyseistä vaatetta päälle – kunnes tänä kesänä, jolloin näin täydellisen valkoisen flanellipaidan. Marks&Spencersin syksyn uutuuksista löytyi vastaavanlainen, joka tottakai tarttui mukaani. Koska halusin luoda erilaisia asukokonaisuuksia, halusin tehdä toisesta lookista rennomman: kovassa huudossa tällä hetkellä olevat raakafarkut sekä perusvalkoinen t-paita yhdistettynä mukavaan flanellipaitaan on hyvin yksinkertainen, mutta toimiva kokonaisuus! Vai mitä sanotte?

RENTOA MEININKIÄ KOTIOLOIHIN

Photos by Janita Autio – editing by me

En voinut ohittaa silmiini osunutta aamutakkia Marks&Spencersin myymälän rekissä: kimonomainen iso ja paksu aamutakki kuuluu myös syksyn uutuuksiin ja valikoituikin viimeisen kokonaisuuden pääelementiksi. Vietämmehän syksyn ja talven tultua huomattavan paljon enemmän aikaa kotona sisätiloissa, joten miksi ei miettisi mukavia vaatteita myös sinne? Ja löytyykö mitään mukavampaa päällepantavaa kuin tällainen pyjamakokonaisuus? Ei. Uudesta valikoimasta löytyi kivat nahkaiset aamutossut tuomaan sen viimeisen silauksen koti-lookkiin. Mielestäni on aivan okei hengata aamutakissa vaikka koko päivän, varsinkin nyt kun talvi alkaa lähestymään kovaa vauhtia.

Nyt heitän pallon teille, sillä meitsillä olisi arpoa 100 euron arvoinen lahjakortti Marks&Spencersin myymälöihin. Mukaan arvontaan pääsette kertomalla kommenteissa mikä näistä asukokonaisuuksista on eniten mieleenne, ja että tykkäättekö itse pukeutua mieluiten hieman formaaliin, rennompaan vaiko viimeisen kaltaiseen kotiasuun. Arvonta päättyy viikon kuluttua (eli 28.9.). Arpaonnea kaikille sinne!

EDIT: ARVONTA ON PÄÄTTYNYT
Arpaonni suosi tällä kertaa henkilöä Josh! Onnittelut voitosta ja kiitos kaikille osallistumisesta. 🙂

*Kaikki kuvissa näkyvät vaatteet ovat kuvauslainassa olleita ja asusteet omia.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

70 Comments

 1. Salla Hintsala 09/21/2017

  Tykkäsin eniten ekasta asukokonaisuudesta, itse pykeudun mieluiten johonkin rentoon mut tyylikkääseen.😊

  Reply
 2. Eevi Karppinen 09/21/2017

  Ehottomasti toi kakkonen!!:) ihanan rento ja kivannäkönen asu, eikä niin “massaa” mikä on plussaa. Rakastan ite pukeutua noin, koska se on todella mukavaa mutta silti samaan aikaan tyylikästä:Dd

  Reply
 3. Lotta 09/21/2017

  Ensimmäinen on niin mun makuun. Kaverit kin nauraa kun tulen koeviikolla kouluun niin formaalina ja panostaneena.

  Reply
 4. Mirva_h 09/21/2017

  Fanellipaita on paras asukokonaisuus.Itse tykkään
  rennosta pukeutumisesta

  Reply
 5. Terppa 09/21/2017

  Kaikki asukokonaisuudet oli siistejä, eninten silmään pisti koti asu aamutakki 👍 talvisin ja syksyisin haluaa aina herätä niin et pukee ihanan aamutakin päälle ja juo kahvit rauhassa

  Reply
 6. Linds 09/21/2017

  Flanelli paita näyttää jälleen freesiltä!

  Reply
  • Minna Njumbe Njikang 09/23/2017

   Toi villakangastakki kokonaisuus toimii. Hauskaa että flanellipaidat ovat taas in😃

   Reply
 7. Nikke 09/21/2017

  Pidin eniten ensimmäisestä asukokonaisuudesta. Tykkään kuitenkin pukea päälleni kaikkea kolmea edellä mainittua vähän päivästä riippuen ja fiiliksen mukaan 🙂

  Reply
 8. Iida K 09/21/2017

  Kävin juuri ihastelemassa Marks&Spencerin vaatteita Helsingissä 😍Villakangastakki + muu asukokonaisuus oli erittäin jees! Itse kylläkin viihdyn tällä hetkellä parhaiten rennossa kotiasussa, koska päivät menee kotona lapsen kanssa 😄

  Reply
 9. Marianne 09/21/2017

  Toi ylin on kivoin! Eniten ite silti tykkään pukeutuu rentoon asuun!

  Reply
 10. Sanni Pietiläinen 09/21/2017

  Kokomusta asu, jossa villakangastakki

  Reply
 11. Silja 09/21/2017

  Villakangastakin ympärille koottu tyyli oli mielestäni ihanin!
  Kaikille noille tyyleille on käyttöä, fiiliksestä ja tilanteesta riippuen 🙂

  Reply
 12. Riika 09/21/2017

  Silmää miellytti ensimmäinen asukokonaisuus! Niiin kiva😊

  Reply
 13. Josh 09/21/2017

  No varmaan eniten silmää miellyttää 1 ja 2. Oma tyyli on varmaan näitten kahen yhdistelmää, paljon mustaa ja perusvaatteita mutta sitte jotenkin lisätty kakkosen rentous. Kotioloissa meen yleensä ihan boksereita tai sit normi farkut t-paita setti päällä. Joku oloasukin vois toisaalta olla ihan jees!

  Reply
 14. Elmeri 09/21/2017

  Kolmas asu eniten omaan mieleeni, sillä itse tykkään pukeutua juuri rentoihin kotiasuihin.

  Reply
 15. Silja 09/21/2017

  Ylin on kyllä kivoin!! Itse tykkään pukeutua rentoihin vaatteisiin.

  Reply
 16. Tuula Järvelä 09/21/2017

  Ensimmäinen miellytti eniten. Tosi tyylikäs takki!

  Reply
 17. pimassou 09/21/2017

  Flanellipaidan paluu on suosikkini. 🙂 Tykkään pukeutua rennosti mutta siististi.

  Reply
 18. Miika 09/21/2017

  Kolmonen on hauskin. Itse olen etsimässä juuri tuommosta rentoa aamutakkia. Kotiasu on paras asu 🙂 !

  Reply
 19. Ankku 09/21/2017

  Tykkäsin formaalista eniten mutta ite pukeudun rennommin ainakin arjessa 🙂

  Reply
 20. sikkuralla 09/21/2017

  Eka oli ehdottomasti tyylikkäin.

  Reply
 21. Jenna 09/21/2017

  Tuo flanelliasu on kyllä superkiva ja näistä se joka on eniten omaan mieleen! Itse tykkään juurikin vähän rennommista asukokonaisuuksista.

  Reply
 22. Laura 09/21/2017

  Noi kaikki on omalla tavallaan hyviä, joten valinnan vaikeutta on. Toisaalta toi eka on ihana, toisaalta toi flanellipaita asukokonaisuus on ihana ja toi virkakoneistoa on omalla tavallaan ihana. Pitkää tikkua pitää vetää, jotta pystyy sanoo noista kolmesta sen lempparin.

  Toi eka eniten miellyttää mun silmää.

  Reply
 23. Laura K. 09/21/2017

  Noi kaikki on omalla tavallaan hyviä, joten valinnan vaikeutta on. Toisaalta toi eka on ihana, toisaalta toi flanellipaita asukokonaisuus on ihana ja toi virkakoneistoa on omalla tavallaan ihana. Pitkää tikkua pitää vetää, jotta pystyy sanoo noista kolmesta sen lempparin.

  Toi eka eniten miellyttää mun silmää.

  Reply
 24. Teresa Artjoki 09/21/2017

  Villakangastakki kruunaa parhaan asukokonaisuuden. Tulee mieleen moderni agentti. Itse tykkään pukeutua juhlavammin, aina mukavuuden rajoissa kuitenkin.

  Reply
 25. Teresa A. 09/21/2017

  Villakangastakki kruunaa parhaan asukokonaisuuden. Tulee mieleen moderni agentti. Itse tykkään pukeutua juhlavammin, aina mukavuuden rajoissa kuitenkin.

  Reply
 26. Joel 09/21/2017

  Toinen ehdottomasti! Mukavan rento, mutta kuitenkin tyylikäs!

  Reply
 27. Johanna 09/21/2017

  Keskimmäinen rento asu on paras !! Ite tykkään ehottomasti pukeutua rennosti joten kakkonen ois oma valinta

  Reply
 28. MarjaKoo 09/21/2017

  Ensimmäinen on tyylikäs! Kotioloissa kylläkin sitten rennosti.

  Reply
 29. Lode 09/21/2017

  Villakangastakkiasu on kyllä todellakin siistein. Ajatonta tyylikkyyttä ja vähän suuren maailman meininkiä. Tykkäsin myös flanellipaidasta, vaikka onkin aivan eri tyyliä.

  Reply
 30. piitu 09/21/2017

  Ensimmäinen.

  Reply
 31. Mette Kangasniemi 09/21/2017

  Ensimmäinen on eniten makuuni! Itse tykkään pukeutua oversize tyylillä rennosti, mutta tyylikkäästi.

  Reply
 32. Pauliina 09/21/2017

  Kaikki stailit kivoja, ensimmäinen vie silti voiton! Itse tykkään pukeutua siististi, mutta väljästi hah!

  Reply
 33. Noora Sivula 09/21/2017

  2 mun mieleen!:)

  Reply
 34. SannaMi 09/21/2017

  Ensimmäinen on kivoin 🙂

  Reply
 35. Ella 09/21/2017

  Jotenkin toi ensimmäinen asu vetää puoleensa näin rennon kesän jälkeen syksyyn ryhdistäytyessä. Itsehän tykkään pukeutua hyvin rennolla otteella formaaliin lookiin.

  Reply
 36. Verde 09/21/2017

  Flanu on best! Ja rennot vaatteet ylipäätään, mukavuus ennen (lähes) kaikkea👌

  Reply
 37. NannaS 09/21/2017

  Ensimmäinen

  Reply
 38. Riik 09/21/2017

  Syksyn tullen rentoa pukeutumista mutta lämmintä. Aamutakille olis käyttöä!

  Reply
 39. Elise H. 09/22/2017

  Ensimmäinen asukokonaisuus on erittäin tyylikäs! Kotiasussa taas miellyttää ennen kaikkea rentous 🙂

  Reply
 40. Miksu 09/22/2017

  Ääni ensimmäiselle, vaikka kotiasukin oli tosi kiva.

  Reply
 41. anna s. 09/22/2017

  Flanelli on ihana! Mukana arvonnassa 🙂 Kyllä parhainta on olla kotona rennossa t-paidassa ja kollareissa 🙂

  Reply
 42. JennaO 09/22/2017

  Flanelliasu! Pakko saada omalle miehelle myös flanellipaita, jostain syystä se on mielestäni maailman kuumin vaate! 😀

  Reply
 43. SeV 09/22/2017

  Tyylikkäät kotiasut on suosikkejani..

  Reply
 44. Tarja 09/22/2017

  Ensimmäinen kokonaisuus mielestäni paras, olisi ihana nähdä vastaava oman pojan päällä. Itse pukeudun juurikin mukavan rennosti enkä stressaa turhia.

  Reply
 45. Lotte E. 09/22/2017

  Klassinen villatakki look oli omaan silmään mielekkäin 🙂
  Mukana arvonnassa!

  Reply
 46. Katja 09/22/2017

  Kakkonen! Ihan parasta kun voi olla mukavat ja rennot vaatteet, mutta samalla niin tyylikkäät! Rentous on mun asuissa tärkeetä 🙂

  Reply
 47. hilkka 09/22/2017

  Flanelliasu oli hieno 🙂 Perus farkut kuuluvat aina asuuni 🙂

  Reply
 48. piia siven 09/22/2017

  Flanellipaita ja t-paita mun suosikki, välillä vähän rennompaa.

  Reply
 49. Venla 09/22/2017

  Mun lemppari tuo ensimmäinen asukokonaisuus. Klassista, rentoa ja tyylikästä.

  Reply
 50. Saana 09/23/2017

  Toinen asu! Itse tykkään pukeutua rennosti, mutta kuitenkin tyylikkäästi.

  Reply
 51. Sirkkuli 09/23/2017

  Flanelliasusta tykkään 🙂

  Reply
 52. Lauri 09/23/2017

  Ensimmäinen kokonaisuus villakangastakilla on ehdottomasti kovin!

  Reply
 53. tiiu 09/23/2017

  Flanellipaita. Rentous ja mukavuus on tärkeintä.

  Reply
 54. Sallikka 09/23/2017

  Toinen asu vaikuttaa ihanan rennolta 🙂

  Reply
 55. Stina 09/23/2017

  Ensimmäinen. Hieno takki.

  Reply
 56. Anna 09/23/2017

  flanellipaita-asu nappasi, ja rennompaan lookiin tulee yleensä itsekin pukeuduttua 🙂

  Reply
 57. ansu88 09/23/2017

  Ensimmäinen on tyylikäs!

  Reply
 58. Tarja 09/24/2017

  Ensimmäinen on mieleisin.
  Itse pidän rennosta tyylistä.

  Reply
 59. Ruusumuumi 09/24/2017

  Ensimmäinen asukokonaisuus, jossa on musta villakangastakki, on tosi vau! Tykkään pukeutua rennompaan, mutta välillä on toki kiva laittautua.

  Reply
 60. Sini Loponen-Tattari 09/24/2017

  Kaikki olivat kyllä todella hyviä mutta suosikikseni nousi 1. Viimeinen kuva oli kyllä melkein jaetulla 1.sijalla. ihanissa ympäristöissä kuvattu.

  Reply
 61. ese 09/24/2017

  Rennompaan eli asu 2.

  Reply
 62. Anu 09/24/2017

  Ihan sairaan hyvännäkönen tuo eka! Tykkään sikana, ku yhtä väriä, mutta eri materiaaleja vierekkäin – todella onnistunu kokonaisuus! Ja tuo fani -moment kruunaa kyllä tuon kuvasarjan – huikea! 😀

  Reply
 63. Tiina 09/25/2017

  No huh huh, toi musta asukokonaisuus on niin hot, etten yhtään ihmettele että ne aasialaismirkut alkoi sulle vilkutella. 🙂 Varsinkin tuo kuva, jossa kävelet Nycin kaduilla mustassa kokonaisuudessa on tosi cool.

  Itsehän oon aika sporttinen ihminen ja ehkä senkin takia sellainen rento sporttityyli on se josta eniten tykkään. Kovin formaali pukeutiminen ei oo koskaan tuntunut omilta ja juhliin pukeutuminen on aina yhtä hankalaa. Viihdyn ehkä parhaiten sellaisessa rennossa sunnuntaiseen kaupunkikiertelyyn ja kahvitteluun tarkoitetussa tyylissä. 🙂

  Reply
 64. Iita 09/26/2017

  Rennompaan ehottomasti! Mitä kuvia pakko sanoa!

  Reply
 65. sarita 09/26/2017

  Ensimmäinen on eniten mieleen.

  Reply
 66. Jasmi 09/27/2017

  Mun lemppari on noista kolmesta ehdottomasti toi ensimmäinen asukokonaisuus!
  Ite pukeudun aika rennosti, mut bongaa yleensä mom jeansit +perus teepaita päällä ja tennarit jalassa.

  Reply
 67. Janne k 09/27/2017

  Toinen, eli rento flanufitti itseni mieleen. Vapaalla tulee itsekkin usein pidettyä flanellia päällä ja varsinkin syksyllä tummanpuhuvan flanellin heittää enemmän kuin mielellään niskaan.

  Reply
 68. mikkot 09/27/2017

  Toinen asu.

  Reply
 69. Maria 09/27/2017

  Ensimmäinen pisti silmään parhaiten, mutta ei toinenkaan asukokonaisuus ollut kaukana valinnasta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *