Mökillä on aina kivaa

mokki_life-7mokki_life-9mokki_life-5mokki_lifemokki_life-2mokki_life-3mokki_life-10mokki_life-6mokki_life-12Photos by me and Axel

Päätimme viime viikonloppuna lähteä spontaanisti käväisemään Vienan ja Tuomaksen mökillä. Edellisestä kerrasta oli aikaa kuukausia ja koska mitään tärkeää ei täällä Helsingin päässä ollut niin why not! Itse en ole poistunut muutamaa Ikea-käyntiä lukuunottamatta Helsingistä meidän Balin reissun jälkeen, joten myös tästä syystä tuntui hyvältä päästä hetkeksi pois kaupungin sykkeestä. Ei muuta kuin auto alle ja menoksi!

Vastassa oli tutut mutta niin erinäköiset maisemat. Viimeksi samaisella mökillä ollessa puissa oli vielä lehdet ja järvi liplatteli loppukesän auringon alla. Nyt järvi oli jäässä ja vastarannalla siintävät kalliot lumen kuorruttamia. Kyllä oli nättiä! Ja niiin rauhallista.

Mitä meidän yhden yön reissu sitten piti sisällään? Kuumutta monessa muodossa: niin takassa ja tätä myötä pienessä mökissä, saunassa, kuin meissä itsessäänkin (hottiksia kun olemme). Laulettiin, naurettiin ja saunottiin yömyöhään. Myös hiki virtasi. Lähinnä, koska pieni mutta pippurinen takka nosti lämmöt kattoon ja jo itsessään kuumat me kuumuimme entisestään. Tsaijai. Aamuyöstä takan sammuttua fiilis oli päinvastainen. Vähän kuin intissä konsanaan jonkun urpon nukahdettua kaminavuorossa. Nokka kohmeessa ja varpaat kankeana heräsimme uuteen aamuun pirteinä kuin peipposet. Silti oli huippu mökkireissu!

The past weekend was great! We headed to Viena’s (summer) cottage spontaneously on Saturday. It had been too long from the last visit there and we had nothing special planned here in Helsinki so why not. Actually I haven’t left Helsinki (except a couple of trips to Ikea) after I got back from Bali so it felt good to get away from the city for a while also.

It was very beautiful at the cottage! Last time I visited there it was all summery and warm. Now the lake was frozen and there was snow everywhere. Very beautiful I must say!

All we did was had fun! Lots of singing, laughing and bathing in a sauna till midnight. It was very relaxing. Thanks guys for the awesome weekend!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

3 Comments

 1. Milex 02/07/2017

  Reply
 2. mä olen niin kateellinen ihmisille, joilla on mökki. Olen yrittänyt monet kerrat vinkata meidän äidille, että ne voisivat isäpuolen kanssa hommata sen koko perheen mökin, kun meillä yritetään vielä säästää siihen ensiasuntoonkin. Kuulemma lomaosake leviltä riittää ja me sitten muka mökkeilään vaan äidin kotona, joka on kyllä keskellä mettää ja ihan vieressä on upea luonnonsuojelualue retkipolkuineen.

  Reply
  • Arttu 02/09/2017

   Kyllähän tuollainen mökki on tosi jees! Onnekkaita he, joilla on mahdollisuus omaan 🙂 Meillä ei ole koskaan perheessä täysin omaa omistettu, mutta aina ollaan mökkeilty kuitenkin ja se on riittänyt hyvin. Joskus vielä omani haluan!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *