Olohuoneen väripilkku

*Yhteistyössä Asennemedia ja Kauniisti kotimainen

Olen asunut nykyisessä asunnossani kesäkuun alusta asti. Kesä vierähti ja syksykin oli vaihtumassa jo talveen, kun tajusin, että kyllähän tätä kämppää vois myös hieman sisustaa ja laittaa. En ikinä ollut kotona, eikä ihme: patja oli yhdessä nurkassa, työ-/ruokapöytä toisessa. Muita huonekaluja ei sitten kolmenkymmenen neliön yksiöstäni löytynytkään. Olen ollut teinistä asti todella kiinnostunut sisustamisesta ja aina tarkka omasta huoneestani, mutta jostain syystä Helsinkiin muutettua en ole sen koommin asuinpaikan viihtyisyydestä jaksanut välittää. Syytän tästä jatkuvaa muuttamista ja muiden nurkissa asumista.

tulppaani_kauniisti-kotimainen tulppaani_kauniisti-kotimainen-2

Tosiaan, muutama kuukausi takaperin havahduin ja tajusin, että viihtyisän kodin eteen täytyy tehdä vähän duunia. Meitsillä ei sellaista vielä ollut, mutta sellaisen halusin! Niinpä pistin ranttaliksi ja hommasin ensimmäisenä ison kulmasohvan. Tästä lähti liikenteeseen ns. sisustuslumivyöry – tiedättehän, kun ostaa jotain ja tajuaa tarvitsevansa sen kaveriksi lisää asioita. Sohvaa seurasi sänky, peili ja viimeisimpänä hankintana sohvapöytä. Sisustusesineitä, tauluja ja kasveja olen haalinut viimeisen parin kuukauden aikana aina, kun eteen on silmää miellyttävä yksilö sattunut. Uskon, että kodin tekee loppuviimein nimeomaan vuosien mittaan kertyneet sisustustavarat ja huonekasvit.

tulppaani_kauniistikotimainen_1tulppaani_kauniisti-kotimainen-6

Olen aina ihaillen seurannut muun muassa Vienan sisustamista, jonka kotoa löytyy lähes jokaisella kyläilykerralla (eli päivittäin) tuoreita leikkokukkia. Jo sellaisenaan tyylikäs sisustus nousee uudelle levelille kukkien ansiosta! Nyt vihdoin kun oma kämppä alkaa olla raameiltaan kunnossa, kehtaa kukkiakin ostaa sisustuksen kruunuksi. Kauniisti kotimainen haastoi meikäläisen kukkaostoksille. Kiiruhdin eräänä päivänä Tehtaankadun sympaattiselle kukkakioskille ja alkaneen kevään kunniaksi päätin ostaa suuria oransseja kotimaisia tulppaaneja. Pieni vinkki: kukkia ostaessa kannattaa suosia nimenomaan kotimaisuutta, sillä kotimaiset kukat ovat laadukkaita, kestäviä ja tuoreita. Tuleepa samalla edesauttaaneeksi myös suomalaista työllisyyttä!

tulppaani_kauniistikotimainentulppaanit_kauniistikotimainentulppaanit_kauniistikotimainen-6

Mutta voi pojat, että vaasillinen värikkäitä tulppaaneja tuokin kevään tuntua ja piristystä meikäläisen pesäkoloon! Musta tuntuu, että mä olen vihdoin saanut itselleni sen kodin, jota olen pitkään kaivannut. Ja nyt kun olen messissä kukka-geimeissä, aion pitää huolen siitä, että himasta löytyy aina tuoreita leikkokukkia (kutsukaa mua Kukkartuksi)! Pieni vaiva, hämmentävän suuri ilo!

tulppaanit_kauniistikotimainen-4tulppaanit_kauniistikotimainen-7Photos by Viena K and me

TRANSLATION: I can finally say that I have a home! Well yes it’s the same apartment than before but now it’s decorated and I must say it feels like home. There are paintings on the wall, plants and all other kind of decorations that look like me. I went and bought a bucket of tulips from the florist to make the look complete. Fresh flowers really make difference. I love them!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

1 Comment

  1. […] vielä sellaisesta valtavasta tulppaanikimpusta (niin kuin Artulla oli pari viikkoa sitten), jolla voin yllättää koko kotimme yleistunnelman. Joka suuntaan nöyränä kumartelevia, vaan […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *