Päiväreissu Tallinnaan uuden Megastarin kyydissä

*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Tallink

Suuntasimme tasan viikko sitten päiväreissulle Tallinnaan Vienan, Janitan ja Antonin kanssa. Tarkoituksena oli alunperin mennä kesäiselle puistopiknikille pyöräillen, mutta koska sääennusteet lupasivat vesisadetta, muuttuivat suunnitelmat ja pyöräily jäi seuraavaan kertaan. Meillä oli aivan huikea minireissu siitä huolimatta!

Päivä alkoi uutta Länsisataman terminaalia ihastellen. Avara terminaalirakennus on todella tyylikäs arkkitehtuuriltaan ja iso lasiseinä suoraan merelle saa vähemmästäkin suut auki. Eipä jäänyt terminaalin ihmettely ainoaksi, sillä kulkupelinä lahden yli toimi tammikuussa käyttöön otettu Tallink Megastar, joka vie Tallinnaan matkustamisen aivan uudelle levelille. Siis laiva on kuin kelluva ostoskeskus – erittäin tyylikäs ja freesi sisustukseltaan, täynnä erilaisia ravintoloita ostosmahdollisuuksista puhumattakaan. Miettikää, että paatista löytyy jopa Burger King! Mun mielestä aika kreisiä. Kahden tunnin matka hujahtaa näissä puitteissa hetkessä.

Menomatkan vietimme Business Loungessa, joka kustantaa 65 € lisämaksun suuntaansa. Hintaan sisältyy ruoat, juomat, lehdet ja erittäin rauhalliset kaksi tuntia matkustamista. Työskentelyä ajatellen Business Lounge on täydellinen paikka, sillä työpisteitä ja mukavia tuoleja löytyy runsaasti. Myöskään meluavista kanssamatkustajista ei ole riesaa. Koska lähdimme aamulla liikenteeseen, nautimme runsaan aamiaispöydän antimista ja rentouduimme ennen kuin suuntasimme tutkiskelemaan Tallinnaa. Paluumatkan Comfort-luokka ei ollut huono vaihtoehto sekään: myöskin todella rauhaisa tila laivan etuosassa, tarjolla pientä naposteltavaa ja juotavia. Lisähintaa kertyy ainostaan 20 € yhteen suuntaan, mikä on mielestäni varsin edullinen summa tästä lystistä. Hieno uudistus Megastarilla on, että Star-luokassa eli perusluokassa löytyy tyylikkäiden ravintolapaikkojen lisäksi lisämaksuton Sitting Lounge, jossa on mukavia istuimia omassa rauhassa. Matkustaminen on siis tehty mukavaksi oli lipputyyppi mikä tahansa.

Business Loungessa kelpaa matkustaa.
Comfort-luokka oli mukavan rauhallinen.

Emme kerenneet kokeilemaan varsinaisia ravintoloita, sillä mennessä Business Loungen tuhti aamiainen hoiti hommansa hyvin ja pois tullessa naposteltavat riittivät pitämään vatsan kylläisenä, edellisestä ateriasta kun ei ollut kovinkaan pitkä aika. Tutkiskelimme kuitenkin paatin ravintolatarjontaa, ja oli hienoa huomata Food Court -tyyppinen asettelu, joka mahdollistaa sen, että matkaseuruissa kukin saa syödä itselleen mieluista safkaa ilman, että joutuu istumaan erillään muista. Ja edelleen pointsit laivan freesistä ilmeestä, joka on onnistunut koko matkalta.

Tallinnaan päästyämme hurautimme Kadriorgin puistoon, joka oli itselleni täysin uusi osa kaupunkia. Iso, vehreä puisto oli täynnä prameita rakennuksia, kuten Kadriorgin palatsi ja Presidentin työhuone. Harmillisesti pieni vesisade yllätti meidät, kun olimme kuvailemassa palatsin tiluksilla, joten suuntasimme puiston laidalla sijaitsevaan Kumu-taidemuseoon pitämään sadetta. Näyttelyihin emme kerenneet mennä, sillä aikaa oli rajallinen määrä ja halusimme käydä syömässä sekä shoppailemassa, ennen kuin oli jälleen aika ottaa suunnaksi satama.

Kumu-taidemuseon on suunnitellut suomalainen Pekka Vapaavuori.

Koska Janita ja Anton olivat käyneet Tallinnassa viimeksi vuosia sitten, päätimme mennä Telliskiveen syömään. Tällä kertaa paikaksi valikoitui Frenchy (itselleni tuttu viime kerralta), jossa tarjolla on ranskalaista ruokaa. Frenchyn Croque Monsieur (eli lämmin juusto-kinkkuleipä) on aivan järjettömän hyvää! Parasta Tallinnassa on kyllä ehdottomasti raflatarjonta, sillä kaikenlaisia konsepteja löytyy ja hinnat ovat todella huokeita.

Myöhäisen lounaan jälkeen otimme taksin Vanhaankaupunkiin Gelato Ladies – jäätelökahvilaan. Mango-vesimelonisorbetti katosi hetkessä parempiin suihin, nimittäin tässä vaiheessa harmaat pilvet olivat kaikonneet ja lämpöasteita oli parikymmentä. Nautimme alkukesän illasta ja kiertelimme muutamissa kaupoissa, kunnes oli aika palata takaisin laivalle ja Helsinkiin. Yleensä paluumatkan alkaessa haluaisi olla jo kotona, mutta koska edessä oli jälleen matka Megastarin kyydissä, ei paluu tuntunut yhtään ankealta. Päin vastoin – meillä oli super hauskaa! Naureskeltiin väsyneinä huonoille vitseille, sillä takana oli yllättävän aktiivinen päivä vaikkei pyöräretki toteutunutkaan.

mustarttu-megastar-tallinkPhotos by me, Janita, Viena and Anton

Kiitos vielä reissuseuralaisille ja Tallinkille onnistuneesta päiväreissusta! Mahtavaa, että niin läheltä löytyy kohde, joka on mielenkiintoinen ja poikkeaa tarpeeksi esimerkiksi Helsingistä. Seuraava matka Tallinnaan onkin meikäläisellä jo itseasiassa kalenterissa. 😉

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *