Rillirousku

silmalasit

“Oliko se Harry Potter vai mikä tuosta ohi vilahti?”. Jos äskeinen kysymys nousee päähäsi, niin älä huoli, se oli meitsimustonen vain! Edustan nykyään nimittäin ikänäkökööriä pyöreiden rillien kera ja yhdennäköisyys Potterin Harrin kanssa on hämmästyttävä. Siitä en tiedä, olisiko vielä tarvinnut aivan oikeasti hypätä rillillisten joukkoon, mutta kun eräs kaunis syyspäivä astuin Natan kanssa silmälasiliikkeeseen, ei paluuta ollut.

Varasin jonkin aikaa myöhemmin ajan näöntarkastukseen, ja päätin, että oli tulos mikä tahansa, niin ostan pyöreät silmälasit. Tietämättömille tiedoksi, sain kolmannella luokalla määräyksen hankkia lasit. Olin onneni kukkuloilla. Vielä jos olisi pyörätuoli, kyynärsauvat ja hammasraudat olleet niin avot (onneksi nämä muut mielihalut katosivat iän myötä). Anyways, laseja tuli pidettyä päässä lukion viimeiselle luokalle asti. Sen jälkeen en ole juuri laseihini koskenut saati niitä kaivannut.

silmalasit

Muutaman viikon takaisessa näöntarkastuksessa selvisi, että edelleenkään en ole täysin priimasilmäinen, vaan hajataittoa ja plussa-asteita löytyy. Liki(eli ikä- :D)näköä siis. Tästä tiedosta en ollut niin innoissani. Enkä myöskään siitä, kun kuulin, että silmieni kuntoa kannattaa tarkkailla. Ei kuulemma mitään hälyttävää, mutta hyvä käydä aika-ajoin tarkastuttamassa. Tiedä häntä miksi, siihen en vastausta saanut… Sen sijaan itse lasien ostosta olin yhtä innoissaan kuin Arttu 10 vuotiaana: en olisi millään malttanut odottaa pleksien valmistumista viikkoa pidempään. Viime lauantaina kärsimättömyys onneksi vihdoin palkittiin kun kännykkään pamahti viesti silmälasiliikkeestä!

silmalasit

Näin viiden päivän käytön jälkeen alan olemaan jo suhteellisen sujut lasien kanssa. Toisin oli alussa – tuntui, että kävelen päin seiniä ja katson aivan kieroon. Kaupassa käydessä tuijotin lattioita, jotta pyörrytti vähemmän. Onneksi se oli vain alkukankeutta, ja nyt näkyy erittäin tarkasti! Eikä päässäkään pyöri. Ja vitsit, että laseilla saa eri lookkia aikaan! Mitäs te tykkäätte? Mä RRRAKASTAN!

silmalasitPhotos by Viena K – Editing by me

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

2 Comments

 1. Ella 10/12/2016

  moikka! Noi lasit sopii sulle ihan täydellisesti! Tässä samalla myös sanon arvostavani tosi paljon sitä, että sun blogipostaukset saa luettua helposti kokonaan ilman mitään ekstraklikkailuja! Loistopalvelua!

  Terkuin blogisi aktiivilukija, ei-aktiivikommentoija. 😄

  Ps. Pidän peukkuja pystyssä sulle zalando style icon kisassa!

  Reply
  • Arttu 10/20/2016

   Kiitos paljon, aivan mahtava kuulla! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *