Sisustusmaailmaan tutustumassa

*Kaupallinen yhteistyö, Sisustusmaailma ja Asennemedia

mustarttu-sisustusmaailma-6

Aivan Helsingin ytimessä, Stockmannin Akateemisen Kirjakaupan alakerrassa on tätä nykyä sisustamiseen keskittyvä uniikki palvelukokonaisuus Sisustusmaailma. Minä kävin tutustumassa paikkaan hieman tarkemmin ja vien teidät nyt mukanani kierrokselle.

Sisustusmaailma on neljän eri myymälän kokonaisuus – Isku, Värisilmä, Vallila ja Niemi pitävät majaa saman katon alla. Tämä ratkaisu mahdollistaa sen, että kaikki sisustamiseen liittyvät suunnittelut ja ostokset on mahdollista hoitaa yhdellä kertaa helposti ja vaivattomasti. Ostosuunnitelmissa olevan sohvan kangasta voi siis näppärästi käydä vertaamassa seiniin tulevan maalin kanssa ja niin edelleen. Eikö olekin kätevää?

ISKU

mustarttu-sisustusmaailma-28mustarttu-sisustusmaailma

Aloitetaan paikan huonekalutoimijasta Iskusta, jonne itse ensimmäisenä liukuportaista tullessa tupsahdin. Valikoima käsittää kaiken ruokapöydistä sänkyihin ja siltä väliltä. Sohva- ja lepotuolivalikoima on liikkeessä hyvin laaja ja Iskun oman malliston lisäksi tarjolla on muiden huippubrändien kuten HT-Collection sekä Pohjanmaan -mallistojen tuotteita. Verhoiluvaihtoehtoja löytyy kymmenittäin eri materiaaleissa ja väreissä, lisäksi asiakkaan on mahdollista päättää kaikki sohvan muodosta ja koosta aina täytemateriaaliin saakka. Jokaiselle löytyy siis varmasti juuri itseään miellyttävä yksilö. Pääpainossa ovat kotimaisuus ja suomalainen työ. Muun muassa Iskun omat sohvat tehdään heidän omalla tehtaallaan Lahdessa ja HT-Collection on Hollolassa toimiva arvostettu perheyritys. Ne tuotteet taas, jotka eivät tule Suomesta tulevat vähintäänkin Pohjoismaista. Mielestäni on erittäin hienoa, että tarjolla on niin paljon lähellä tuotettua tavaraa!

mustarttu-sisustusmaailma-34 mustarttu-sisustusmaailma-35sisustusmaailma-kollaasimustarttu-sisustusmaailma-36

Vaihtoehtoja oli aivan äärettömän paljon, varsinkin kun mukaan ottaa kaikki eri materiaalivaihtoehdot, jalas-vaihtoehdot ja muut muutettavissa olevat seikat. Vaikka itseltäni jo mukava sohva löytyykin, iski verkkokalvoille monta sellaista yksilöä, jotka voisin erittäin mielelläni oikean tilanteen tullen kotiuttaa (muun muassa tämä alla oleva sohva).

mustarttu-sisustusmaailma-16mustarttu-sisustusmaailma-4mustarttu-sisustusmaailma-38mustarttu-sisustusmaailma-40

Isompien kalusteiden lisäksi Iskusta löytyy paljon sisustustavaraa, sohvapöytiä ja mattoja. Etenkin S.O.U.L -malliston kauniit ruukut ja muut rustiikkiset tavarat jäivät kummittelemaan mieleeni.

mustarttu-sisustusmaailma-32 mustarttu-sisustusmaailma-31

VÄRISILMÄ

mustarttu-sisustusmaailma-27 mustarttu-sisustusmaailma-26mustarttu-sisustusmaailma-47

Seuraavaksi vuorossa on Värisilmä, josta löytyvät niin tapetit ja maalit kuin laatat ja lattiavaihtoehdotkin. Ensimmäisenä huomioni kiinnitti Color Cafe showroom, josta toki kiinnostuneena menin kyselemään lisää. Kyseessä on Värisilmän uusin myymäläkonsepti, josta asiakkaalla on mahdollisuus ostaa helposti koko remontti aivan suunnittelusta lopulliseen toteutukseen avaimet-käteen periaatteella. Aika mieletöntä, eikö?

mustarttu-sisustusmaailma-8mustarttu-sisustusmaailma-7mustarttu-sisustusmaailma-13

Seuraavaksi silmäni osuivat kalkkimaaleihin ja niitä olikin pakko tutkiskella lisää. Haluaisin kovasti maalata oman kämpän seinät, sillä tällä hetkellä seinissä oleva valkoinen väri on hieman kellastunut, eikä sellainen freesi kuten toivoisin. Aion toteuttaa maalausurakan kunhan saan vuokranantajalta luvan kysyttyä. Ja tällä hetkellä kalkkimaali on vahvoilla maalivaihtoehdoista, sillä rakastan kalkkimaalin eläväistä mattapintaa, jossa pensselin vedot näkyvät.

mustarttu-sisustusmaailma-14mustarttu-sisustusmaailma-9mustarttu-sisustusmaailma-11

Värisilmän Vintro-kalkkimaalit ovat vesipohjaisia, myrkyttömiä ja ekologisia. Valmiita värivaihtoehtoja löytyy 45 kappaletta, mutta niitä voi sekoittaa vapaasti keskenään. Itse tykästyin väreihin Cloudburst ja Midnight (kaksi harmaata, yllätys yllätys), joilla jommalla kummalla voisin yhden asuntoni seinistä maalata. Itselle uutena tietona tuli se, että kalkkimaaleilla voi maalata lähes mitä tahansa, jopa lattian! Kovalle kulutukselle altistuvat pinnat nimittäin tarvitsee vain suojata maalauksen jälkeen lakalla tai vahalla. Olipa siis kyseessä seinä, lattia tai jokin huonekalu, niin kalkkimaali on oiva vaihtoehto.

VALLILA

mustarttu-sisustusmaailma-24mustarttu-sisustusmaailma-46

Värisilmän jälkeen siirryin Vallilan osastolle, joka sijaitsee Stockmannille vievän yhdyskäytävän kupeessa. Vastassa oli hurjat määrät kankaita väreistä ja kuoseista puhumattakaan. Vallila siis tosiaan tarjoaa valmiita verhoja ja kodintekstiilejä, kangasta metritavarana, sekä verhotankoja ja kiskoja. Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus käyttää ompelupalvelua ja tilaamalla voi normaalien kankaiden lisäksi ostaa esimerkiksi verhoiluun sopivaa vahvempaa kangasta.

mustarttu-sisustusmaailma-17

Värien ja kuosien rinnalla esiin nousi hillitty Ajaton-tuotesarja, jonka Vallila on hiljattain lanseerannut. Kyseessä on yksivärisistä kodintekstiileistä koostuva tuotesarja, joka nimensä mukaan todella kestää aikaa! Graafinen raitakuosi Tokka ja pisaramainen pallokuosi Tippa koristavat käsi- ja kylpypyyhkeitä, joita löytyy valkoisen, harmaan, pellavan, sinisen ja vaaleanpunaisen sävyissä. Hillittyjä tekstiilejä on helppo yhdistää muiden tuotteiden kanssa.

Pst. Ajaton-sarjan Tippa- ja Tokka-pyyhkeet ovat tarjouksessa 31. maaliskuuta asti Vallilan myymälöissä ja verkkokaupassa kahden settinä tutustumishintaan 2x käsipyyhe 19€ setti ja 2x kylpypyyhe 39€ setti.

mustarttu-sisustusmaailma-42mustarttu-sisustusmaailma-43

Koska Vallila on tunnettu värikkäistä kuoseistaan, oli minun pakko päästä tutkailemaan myös niitä. Etenkin uudet kaupunkikuosit olivat mielestäni kivoja: löytyipä printtien joukosta myös kotiseuduiltani tuttu maisema, nimittäin Oulun torilla sijaitsevat makasiinit, kauppahalli ja Pikisaari! Myös Helsingistä (ilmeisesti Töölöstä) ikuistettu kattomaisema oli mielestäni kaunis. Tarjolla on valtavat määrät vaihtoehtoja: useat kuoseista on saatavilla monissa eri väreissä. Rohkeimmille sisustajille löytyy todella värikkäitä kankaita, ja hillityimmistä tykkääville on omansa. Myös valmiita vaihtoehtoja oli paljon. Valinnanvaikeus on läsnä täällä shoppaillessa!

mustarttu-sisustusmaailma-21mustarttu-sisustusmaailma-23mustarttu-sisustusmaailma-22sisustusmaailma-vallila

Vallilan osaston vieressä sijaitsee muuttopalveluita tarjoavan Niemen piste, joka mahdollistaa muuton lisäksi myös pakkaus- ja asennuspalveluita sekä esimerkiksi tuotteiden kierrätyksen ja varastoinnin. Sisustusmaailma todella on uniikki täyden palvelun kokonaisuus! Voit hoitaa kaiken muutosta sisustussuunnitteluun ja sen toteutukseen yhden katon alla. Toki on mahdollista saada palvelua vain jollekin tietylle osa-alueelle – kukin päättäköön tarpeidensa mukaan.

mustarttu-sisustusmaailma-25mustarttu-sisustusmaailma-18

Tähän on hyvä päättää tutustumiskierros Sisustusmaailmassa. Käykää ihmeessä itse kurkkaamassa lisää, niin saatte vieläkin paremman käsityksen paikasta ja sen hienoudesta!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *