SUOMI100

Flunssanhan se pukkasi! Vieläpä Suomen itsenäisyyspäivänä. Harmitti niin paljon, että uhmasin olotiloja silläkin riskillä, että sairastuisin vielä pahemmin. Oli pakko päästä pyörähtämään kaupungilla katsomassa 100-vuotiaan kotimaamme kunniaksi järjestettyjä meininkejä. En ole varmaan koskaan nähnyt niin paljon porukkaa ulkoilemassa kuin eilen! Tähtitorninmäellä jättikokoista Suomenlippua oli ihailemassa iso joukko ulkoilijoita ja Senaatintorin holleilla kuhisi jengiä ihan sikana. Oli pakko napata glögi kouraan ja liittyä muiden iloisten ihmisten joukkoon. Aivan täydellinen päivä täyttää vuosia sanon minä!

Jossain vaiheessa pikku pakkanen vei voiton ja minä pakenin sisätiloihin. Kuumemittari näytti pientä lämpöä. Vedin itseni vaaka-asentoon, sillä illalla olisi ystävän luona järjestettävä Itsenäisyyspäivän vastaanotto. Tätä en halunnut myöskään jättää välistä, sillä ensimmäistä kertaa ikinä meitsillä oli mahdollisuus myös itse pukeutua Suomen kunniaksi. Ei auttanut kuin napata buranaa ja toivoa parasta. Kaikki meni onneksi hyvin, enkä ainakaan nyt vielä koe saaneeni sen pahempaa tautia. Ja mikä parasta, sain juhlistaa tätä spesiaalia juhlavuotta aivan kuten muutkin! Linnanjuhlat pyörivät läppärillä, josta seurasimme herkeämättä milloin itselle tutut tyypit lipuvat Salen kättelyyn. Oli siistiä, että tänä vuonna paikalla oli myös niin monta nuorta suunnannäyttäjää. Olohuoneen puolella kajareista kantautui oikein kunnon juhlamusiikkia, joka innosti osan porukasta jopa valssaamaan. Myöhemmin illalla laskimme lipun salosta tyylikkäästi Maamme-laulua laulaen, jonka jälkeen katselimme meren toisella puolella näkyvää juhlailotulitusta. En ole mikään Suomen patrioottisin ihminen, mutta kyllä on pakko sanoa, että eilen tuntui erityisen hyvältä olla suomalainen. Illalla kotiin kävellessä koko kaupunki oli vielä täynnä ilotulitusta ja muita juhlamenoja katsomassa olleita ihmisiä. Tuli niin hyvä fiilis siitä, että kaikki olivat lähteneet juhlimaan vaikka seuraavana päivänä olikin normaali arkipäivä. Juhlafiiliksen asti kaikkialta.

Eilinen oli mahtava pienestä kuumeesta ja flunssasta huolimatta. Nyt keskityn parantelemaan itseäni (vaikkakin juuri nyt suuntaan mainosvideon kuvauksiin koko yöksi). Vielä kerran mitä suurimmat onnittelut satavuotiaalle Suomelle!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *