Täydellinen matto eteiseen

*Kaupallinen yhteistyö: ShopAlike.fi

Hamppumatto Tell Me More – Room21

Tiedättekö näin talviaikaan, kun tulette kotiin ja roudaatte ulkoa mukananne vahingossa aina kourallisen hiekkaa ja kiviä eteiseen. Tai kun etelässä on pyryttänyt räntälunta päivän verran ja kotiin saapuessa kengät riisuttua huomaatte eteisen lattialla lammikon kuravettä. Ette varmaan, jos olette fiksuja eteis- / kynnysmaton omistajia. Itsehän en edelleenkään ole ja siitä olen saanut myös kärsiä nyt viime kuukausien ajan. Olen yrittänyt löytää oikeanlaista mattoa eteiseen jo pidempään juurikin edellämainitusta syystä (myös koska se eteisen lattia on edelleen ruma kuin rupikonna), mutta vielä ei ole tullut vastaan sellaista yksilöä joka olisi koon, materiaalin ja ulkonäön puolesta sopiva. Yhden kivan maton löysin jonkin aikaa sitten, mutta kotona mattoa mallaillessa huomasin sen olevan turhan pieni kooltaan, joten ei auttanut kuin käydä palauttamassa matto takaisin kauppaan. Etsinnät siis saavat jatkua, mutta haluaisin löytää oikeanlaisen vaihtoehdon pian, sillä olen kyllästynyt siivoamaan kuraa ja muraa päivittäin lattialta.

Hamppumatto Tell Me More – Room21  |  Särö-matto – Scandinavian Design Center

Nyt kun joulu on ohi, on meikäläisen elämäntahti rauhoittunut huomattavasti ja kerkeän käyttämään jopa oikeasti aikaa maton hankintaan. Mikä parasta, nyt alkaa olemaan myös kaikki alet käynnissä juuri sopivasti, joten voi olla että matto löytyy kivan alennuksen kera. Olenkin tässä useampana päivänä pläräillyt ShopAliken hakukonetta mieleistä vaihtoehtoa metsästäen. Valinnanvaraa on ihan mielettömästi: yli 160 eri verkkokaupan (mm. Zalando, DefShop, Scandinavian Design Center, Room21) valikoima on koottuna yhden sivuston alle joten eri värisiä, kokoisia sekä muotoisia mattoja löytyy pilvin pimein. Kirjoitin aiemmin siitä, miten tätä shopppailijan hakukonetta käytetään ja kuinka bongasin täydellisen samettiasun sieltä. Edelleen olen hämmästynyt siitä, kuinka näppärästi sovellus toimii! Hakukenttään voi kirjoittaa esimerkiksi ”harmaa 80×160 matto” jolloin fiksu hakukone näyttää kaikki hakua koskevat vaihtoehdot eri verkkokaupoista enterin painalluksella. Tämän jälkeen hakutuloksia voi edelleen rajata tai vertailla mielensä mukaisilla filttereillä esimerkiksi niin, että ainostaan alennuksessa olevat tai kuosilliset harmaat matot tulevat näkyville. Siisteintä kuitenkin on, että ShopAlikesta löytyy niin vaatteita, asusteita, kuin myös urheilu- ja sisustustuotteitakin – käytännössä voit siis löytää lähes mitä tahansa hakukoneen kautta ilman, että tarvitsisi selata läpi kymmenittäin eri nettikauppoja.

Amarillo-villamatto – Ellos  |  Abisko villamatto – Scandinavian Design Center

Haluan löytää eteiseeni joko harmaan tai mustan maton siitä syystä, että lattiamateriaali on kellertävää laminaattia ja nämä värit kompensoivat keltaisuutta kivasti. Hakukoneen kautta olen löytänyt useamman kivan vaihtoehdon vaihdellen hamppumatoista räsymattoon, mutta en osaa vielä päättää lopullista vaihtoehtoa. Hampusta kudottu olisi hyvä kestävyytensä takia, mutta toisaalta rento villamatto taas näyttäisi hyvältä eteisessä. Mikä näistä valitsemistani matoista on eniten teidän mieleen? Ehkä tilaan muutaman vaihtoehdon kokeiluun ja valitsen sitten niistä sen, joka sopii parhaiten.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *