Täydellinen Nacho-Kvinoaburgeri

*Kaupallinen yhteistyö: Risenta ja Asennemediarisenta-kvinoa-burger

Täydellinen kvinoaburgeri? Tein ja söin juuri sellaisen eilen! Ensimmäisnä sanottakoon kuitenkin, että minä, Arttu Ilari Mustonen en ole käynyt ulkona syömässä (reissuja lukuunottamatta) kuin maksimissaan kerran-pari viikossa viimeisen kuukauden aikana. Huomiona, että ennen rafloissa tuli käytyä helposti pari kertaa päivässä… Muutos on siis aika jäätävä. Kaikkina niinä päivinä, kun olen ollut Suomessa, olen tehnyt itse safkaa. Ei puhuta siitä mitä kaikkea, vaan keskitytään tuohon faktaan, haha. Pakko sanoa kuitenkin, että olen aika ylpeä tästä suorituksesta, nimittäin menneen vuoden aikana ruoanlaittokertoja ei ole ihan hirveän montaa kertynyt ja kesän lopussa päätin, että asioiden on muututtava. Kiitos tiskikoneen, jonka hommasin kylppäriin, elämästä on tullut paljon kivempaa – nykyään astioita kehtaa jopa sotkea, haha (joka on siis suoraan verrannollinen ruoanlaiton määrään).

risenta-kvinoa-burger

Jos kyse on normaalista arkiruoanlaitosta, haluan sen olevan helppoa ja suhteellisen nopeaa. Suosinkin usein puolivalmisteita – olen todennut, että säästän aikaa, rahaa ja hermoja ostaessani kaikkien yksittäisten raaka-aineiden sijaan pussin, joka sisältää kaiken tarpeellisen. Viimeisimpänä testissä oli Risentan uudet kasvisateriat ja niistä kvinoapihvit. Kvinoapihvien lisäksi Risentan valikoimasta löytyy ainekset kikhernepyöryköihin sekä pähkinäisiin kikhernepihveihin. Nämä kaikki siis vegaanisia ja proteiinipitoisia. Pihvien (ja pyöryköiden) aines tulee jauheena pussissa, jossa on valmiina kaikki jauhoista mausteisiin. Kokin tarvitsee lisätä vain vesi, jonka jälkeen toki paistaminen on hyvä suorittaa. Siihen, että avasin pussin ja sain ensimmäisen paistetun pihvin lautaselle, meni noin kymmenisen minuuttia! Aika näppärää touhua.

risenta-kvinoa-burger

Mä päätin rakentaa burgerin kvinoapihvien ympärille texmex-hengessä ja AI ETTÄ OLI HYVÄÄ!! Tässäpä resepti:

NACHO-KVINOABURGERI

Tarvitset Risentan Kvinoapihvit -kasvisateriapaketin (josta syntyy 4-6 pihviä) sekä burgerisämpylöitä / briosseja. Lisäksi texmex-mausteita.

TÄYTTEEKSI:
Jääsalaattia
Pihvitomaattia
Punasipulia
Rucolaa
Cheddarjuustoa
Salsakastiketta
Ranskankermaa
Nachoja

Laita kvinoapihvien ainekset kulhoon ja lisää 2,75 dl kuumaa vettä. Sekoita aines tasaiseksi mössöksi. Lisää joukkoon oman maun mukaan texmex-mausteita. Muotoile ja paista pihvit. Tämän jälkeen voit koota burgerin kasaan oman mielen mukaan (vaikka pihvit päälle ja sämpylä sisään jos oikein tekee mieli), mutta tärkeintä on lisätä salsa-kastiketta, ranskankermaa sekä nachoja täytteeksi! Tarjoile coleslaw’n tai ranskalaisten kanssa.

risenta-kvinoa-burger

En ole mikään kemisti keittiössä, joka uskaltaisi lähteä sooloilemaan omin nokkinensa, mutta tällainen pieni tuunailu näköjään onnistuu ihan helposti. Tein kvinoapihvejä myös ilman meikäläisen texmex-tuunailuja, ja maistuivat oikein hyvälle sellaisenaankin. Jos ei siis välitä tuosta mausteesta, niin voi aivan suotta jättää sen myös pois.

Tämän päivän ruokalistalla onkin kikhernepyöryköitä, joita ajattelin laittaa täytteeksi pitaleipään. Nyt on ruoanlaitto tehty niin helpoksi, ettei ole homma eikä mikään tehdä herkullista, mutta myös terveellistä safkaa itse (melkein) alusta loppuun. Kokeilkaa vaikka!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

4 Comments

 1. Iina / MouMou 09/27/2017

  Oijoi, kuulostaapa hyvältä! 🙂

  Reply
  • Arttu 09/28/2017

   Oli todella maistuvaa! 🙂

   Reply
 2. Minna 09/27/2017

  Nam nää täytyy pitää kyllä mielessä! Oon aiemmin käyttäny jotain valmiita mustapapupihvejä. Tosi kivaa kun on tullu kaikkia tällaisia puolivalmiita vegejuttuja, aina ei vaan jaksa tai ehdi lähtee ihan alusta asti liikkeelle muttei myöskään mennä Fafasin kautta 😀 tää tällanen välimuoto on just bueno!

  Reply
  • Arttu 09/28/2017

   Suosittelen! Todella nopeita ja helppoja tehdä, ja maistuvat äärettömän hyvälle. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *