Tehokeinot flunssan torjumiseen

photos_balcony_blogi-6-of-6photos_balcony_blogi-2-of-6photos_balcony_blogi-1-of-6photos_balcony_blogi-4-of-6Photos by Viena K

Tiedättekö tunteen, kun matka lähestyy kovaa kyytiä ja kurkussa alkaa yhtäkkiä tuntumaan hieman oudolta? Yrität ajatella positiivisesti ja pistät kaiken yliherkkyyden piikkiin. “Mieli herjaa, kaikki on varmasti ihan fine. Outo fiilis menee ohi kunhan vain lopettaa ajattelemasta kurkkua.” Kahden tunnin päästä tajuat kurkussa todella olevan jotain vialla. Kaktus tainnut tipahtaa suuhun yöllä ikkunalaudalta. Muuta selitystä ei löydy. Kolmannen tunnin kohdalla myönnät orastavan flunssan ottaneen vallan ja googlaat eri tehokeinoja torjua alkava flunssa. Myös soitto äidille helpottaa oloa. Matkalla kotiin käyt aivan varmuudeksi kulauttamassa kurkusta alas vatsaa polttelevan inkiväärishotin. Ehkä myös hakemassa apteekista C-vitamiinia, sinkkiä, nenäkannun ja Echinaforce-suihkeen. Aivan normaalit perjantaishoppailut siis kyseessä. Mielessä pyörii TJ lähtöaamuun. Laskeskelet keskivertoa aikaa omille sairasteluillesi. “Jos nyt tulen kuumeeseen, olen varmasti tervehtynyt ennen lentokoneeseen astumista.” Oikeasti mielessä pyörii pelkästään kauhuskenaariot kurkkupaiseista, korkeasta kuumeesta, matkan peruuntumisesta ja muista mukavista asioista.

Äsken kuvailemani tapahtumaketju todella sattui meikäläiselle perjantaina. Kyllä. Eihän tässä olla kuin viikko oltu terveenä (lue: ilman angiinaa hoitavia antibiootteja) ja jälleen on huonot fibat kurkussa. Voin kertoa, että hieman friikahdin. Päätin ottaa kokonaisen armeijan flunssaa vastaan ja se kannatti, nimittäin kaikki loppui yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin. Siksipä ajattelin jakaa teille meikäläisen vinkit, joilla sain homman kuriin ja mielenrauhan takaisin tasapainoon.

 1. Säntäile kaupungilla päättömästi metsästäen inkiväärishotteja. Voit duunata semmosen myös itse.
 2. Kiiruhda apteekkiin ja osta sieltä nenäkannu, mikäli semmoista ei vielä kotoa löydy. Myös Echinaforcea.
 3. Ota tupla-annos C-vitamiinia ja sinkkiä.
 4. Huuhtele nenä nenäkannulla.
 5. TÄRKEIN vaihe on kurlata suolavedellä kolmesti päivässä. Suolavesi putsaa bakteereja kurkusta.
 6. Käytä Echinaforce-sumutetta ohjeiden mukaan 6-10 kertaa päivässä. Se desinfioi.
 7. Juo runsaalla hunajalla höystettyä teetä. Monta kertaa päivässä!!

Vaihe 5 on mielestäni se kaiken A ja O. Olen oppinut tämän tavan vanhemmiltani ja voin vannoa, että kaikessa inhottavuudessaan tuo kikka todella toimii! Meitsillä meni perjantai-ilta flunssan hoitamisessa, lauantaina jatkoin samaa rataa ja eilen sunnuntaina kaikki oli takaisin normaalissa. Onneksi tällä kertaa näin. Ei ole mitään ihottavampaa kuin pitkä lento puolikuntoisena.

Mutta tosiaan, huomenna olisi lähtö Balille. Aivan käsittämätöntä! Yhtäkkiä tuo pitkään odotettu päivä on niin lähellä, ettei sitä ihan edes tajua! Tämän päivän agendana on hoitaa viimeiset työasiat alta pois ja saada laukku pakatuksi. Woop woop, kuullaan myöhemmin!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

2 Comments

 1. julia 12/19/2016

  Tuli erittäin hyvään saumaan tää postaus, makaan nimittäin just sängyn pohjalla kauheessa flunssassa 😀 Pitää testailla näitä! Hauskaa matkaa! 🙂

  Reply
  • Arttu 12/25/2016

   Suosittelen!! Ja kiitos! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *