Terveellisemmät naposteltavat herkkupäivään

*Kaupallinen yhteistyö: Earth Control & Asennemediaterveellisemmät naposteltavat

Kuinka monella on herkuttelun kanssa monisyinen suhde – tietää, ettei ole terveellistä popsia karkkeja päivittäin, mutta haksahtaa tekemään juurikin niin tuon tuosta? Hep täällä! Tai oikeastaan nyt voisi onneksi sanoa jo olevan voiton puolella. Mulle kävi jossain vaiheessa aikuisuuden kynnyksellä niin, että tajusin voivani syödä karkkia aina kun haluan. Ruokaostoksilla käydessä oli pakko kiertää vielä lopuksi karkkihyllyn kautta hakemassa se pussi turkkareita. Viikossa saattoi kulua useampikin pussillinen aivan helposti.

Viimeisen parin vuoden aikana suurin paheeni on ollut työsyöminen. Vähän kuin se kuuluisa yösyöminen, mutta tässä tapauksessa syöminen tapahtuu tietokoneen äärellä (kellonajasta riippumatta). Varmasti vähintäänkin yhtä epäterveellistä kuin yösyönti. Entisessä duunipaikassani tarjolla oli kaikkia herkkuja karkeista sipseihin, ja söin valehtelematta pussillisen karkkia lähes päivittäin. Kun jäin omilleni, ei homma juurikaan muuttunut. Varsinkin, jos edessä odottaa esimerkiksi isompi editointiurakka läppärillä, tulee ensimmäiseksi mieleen rientää kauppaan. Siitä kun ei pääse yli eikä ympäri, että työ luistaa hitusen paremmin, jos voi napsia karkkeja työn lomassa. Mutta kun niitä isompia työrupeamia on tätä nykyä useampia kertoja viikossa, niin voitte arvata, ettei yhtälö ole kovinkaan hyvä. Havahduin jossain vaiheessa, että tästä tavasta oli tullut pakkomielle ja päätin tehdä asialle jotain. En halua tietää, mitä ihmiselle käy, joka syö useampien vuosien ajan yhtä paljon sokeria.

terveellisemmät naposteltavatterveellisemmät naposteltavat

Olen nyt yrittänyt vähentää napostelua töiden ohella ihan yleisesti, mutta myös vaihtanut terveellisemmät naposteltavat karkin tilalle silloin kun olen herkuttelun itselleni sallinut. Työpöydältä (tai sohvapöydältä) löytyy muun muassa pähkinäpusseja ja kuivattuja hedelmia sekä nyt viimeisimpänä Earth Controlin uutuuksia, nimittäin lakupäällysteisiä taateleita ja manteleita. Ihan mielettömän hyviä molemmat! Taateleissa ei ole muuta, kuin lakritsijauhetta päällä, joka antaa taateleille miellyttävän lakun maun. Varsin terveellisiä, mutta maistuvia herkkuja siis. Manteleissa sen sijaan löytyy myös suklaata, joten en ehkä ihan päivittäiseen popsintaan niitä suosittele, mutta karkkien korvaajaksi sekä parempaan herkutteluun kylläkin! Lisäksi jos haluaa, niin esimerkiksi näitä taateleita on helppo tuunata itse hieman lisää, jos on tarvetta vaikka paremmalle jälkkärille tai brunssipöytään pieneksi herkkupalaksi. Earth Controlin facebook-sivuilta löytyy reseptejä, käykääs kurkkaamassa!

terveellisemmät naposteltavat

En usko, että totaalikieltäytyminen on ratkaisu ongelmiin tai parempaan elämään. Tärkeämpää on mun mielestä tehdä parempia valintoja, kuten nyt tässä keississä esimerkiksi herkkupäivien vähentäminen tai vaihtoehtoisesti valitsemalla karkkien tilalle terveellisemmät naposteltavat. Pelkästään tällaisilla pienillä muutoksilla elämäntavat muuttuvat parempaan suuntaan, mutta elämä myöskin maistuu edelleen yhtä hyvältä (kirjaimellisesti 😉 )

Ja tiedetään: muutoksen tuulia kaipaa myös meikäläisen työergonomia. Onneksi siihen on tulossa ens viikolla muutos, kun me vihdoin pääsemme muuttamaan ikiomalle toimistolle! En malta odottaa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *