Uutta luettavaa rauhallisiin aamuihin

uuttaluettavaa1

Hyvää huomenta! Tänään oli yksi niistä aamuista, kun sain keploteltua itseni ylös sängystä ajoissa. Sinällään ei olisi mitään pakottavaa tarvetta herätä vielä, mutta tykkään pitkistä, suhteellisen aikaisista aamuista. Ottaen huomioon, että takana täytyy olla hyvät yöunet. Ilman niitä aikaiset, pitkät aamut ovat lähinnä itsensä kiduttamista. Yleensä herättyäni selaan läpi Instagramin, ja netin noin niinkuin ylipäätään sekä syön jotain pientä. Joskus taas kun tekee mieli tuoda arkeen pientä ekstraa, kipaisen kaupasta hyvää syötävää, ja ostan lehden luettavakseni. Ja nyt en puhu arkiaamuista, jolloin ponkaisen sängystä suoraan suihkun kautta töihin.

uuttaluettavaa2

Sain tässä hiljattain postissa käsiini uuden lehden nimeltä Samu,  jota olen nyt viimeisenä parina aamuna lukenut. Kyseessä on lehti miehistä, miehenä olemisesta, ja sen monimuotoisuudesta. Yhteiskunta, jossa elämme, on edelleen aika voimakkaiden sukupuoliroolien sävyttämä ja uuden lehden tarkoituksena onkin murtaa opittuja rooleja sekä kertoa asioista ehkä ei niin totutuista näkökulmista. Kun keväällä kuulin tästä uudesta tuloillaan olevasta printtilehdestä ystävältäni Kaisulta (joka hän on ollut kuvaamassa lehteen), olin heti kiinnostunut! Nyt lehden lukeneena voisin avata hieman lukukokemustani, sillä kyseessä on nimenomaan kiinnostava uusi tulokas.

Jo pelkästään visuaalisesti lehti on silmää miellyttävä ja tyylikäs. Lehden on tuottanut kasa nuoria valokuvaajia, toimittajia ja median moniosaajia, jotka ovat taitavia hommassaan. Kuvat ovat äärimmäisen hienoja, mutta myös artikkelit ja haastattelut, joita lehti pitää sisällään ovat kovaa kamaa. Ensimmäisessä numerossa paneudutaan muunmuassa kohtukuolemiin miehen näkökulmasta, miehisen väkivallan kulttuuriin sekä haastatellaan nuorta drag queenia; aiheisiin, joista ei joka lehdessä kirjoiteta. Vilahtaapa lehdessä myös juttuja tyyleistä. Kokonaisuus muodostuu laajasta kattauksesta kaikkea, ja jopa ne itselle ei niin ajankohtaiset artikkelit (viittaan kohtukuolemiin) ovat erittäin mielenkiintoista luettavaa. Samu-lehti on selkeästi erilainen, ajankohtainen ja visuaalisesti kiinnostava lehti. Mukavaa luettavaa pitkiin, rauhallisiin aamuihin. Jään odottelemaan toista numeroa!

uuttaluettavaa3

*lehti saatu

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *