RAVINTOLAVINKKI ROOMAAN x 5

“Roomassa on parasta pastaa, mitä oon koskaan syönyt.”

“Menkää XXXX -nimiseen raflaan, siellä on maailman parhaat pizzat.”

“Syökää sikana gelatoa!”

Sain kuulla yllä olevia tai niiden kaltaisia lauseita useasta suusta, kun kerroin frendeille matkustavani Roomaan. Tuntui, että kaikki kehuvat kaupungin ruokatarjontaa, etenkin italialaisia herkkuja, maasta taivaaseen. Mietin tuolloin, miten esimerkiksi pasta nyt voi olla niin paljon parempaa, sillä sehän on suurin piirtein samanlaista joka kolkassa maailmaa. Noh, nyt jälkikäteen viisi päivää Roomassa viettäneenä lukeudun yhdeksi näistä ylistäjistä: en valehtele yhtään sanoessani syöneeni elämäni parhaita pasta-annoksia viime viikolla! Mistä näitä sitten saa? Noh tässäpä meikäläiseltä muutama ravintolavinkki Roomaan:

THAT’S AMORE
Via in Arcione, 115, 00187 Roma

ravintolavinkki roomaanravintolavinkki roomaan

That’s Amore löytyi eräänä päivänä TripAdvisorista, kun olimme shoppailemassa ja nälkä yllätti, eikä meillä ollut mitään hajua lähietäisyydellä olevista rafloista. Rafla oli aivan täynnä, mutta epäsuomalaiseen tapaan meidät mahdutettiin istumaan vieri viereen muiden lounastajien kanssa. Siinä teimme tuttavuutta filippiiniläisen pariskunnan kanssa ruokaa odotellessa. Tilasin pastaa tuoreella pestolla ja pinjansiemenillä, ja voi pojat kun oli hyvä!! Rakastan pestoa, mutta tämä vei voiton kaikista: niin raikasta ja tuoretta!

Myös kaikki muut annokset näyttivät hyviltä, mitä ympärilleni silmäillessä näin. Pasta-annos maksoi reilu 10 €, sisältäen maukasta leipää alkuun. Suosittelen!

LA CARBONARA
Via Panisperna, 214, 00184 Roma

ravintolavinkki roomaan

Sympaattinen, hyvin italialainen pikkuravintola, josta nimensä veroisesti saa aivan tajuttoman hyvää (parasta ikinä syömääni) pasta carbonaraa alle kympillä. Pekoni oli todella rapsakkaa ja maistuvaa sekä annoskoko niin iso, että täytyi väkisillä ahtaa kaikki rippeet suuhun. En voinut olla jättämättä murustakaan tätä herkkuannosta lautaselle. Myös Vienan annos oli kuulemma maistuva: hänen lautaseltaan löytyi pastaa kirsikkatomaateilla sekä chiliä sisältävällä öljypohjaisella kastikkeella.

La Carbonara on tunnettu myös artisokastaan, jota saa annoksiin sen satoaikana. Nyt olimme valitettavasti väärään aikaan liikkeellä, emmekä päässeet maistamaan millaisia artisokka-annoksia raflalla olisi ollut tarjota. Ehkä ihan hyvä niin, nimittäin meikäläiseen ei olis mahtunut yhtäkään haarukallista ruokaa enää tuon pastan jäljiltä.

TRATTORIA AL TETTARELLO
Via dei Capocci, 4, 00184 Roma

ravintolavinkki roomaanravintolavinkki roomaanravintolavinkki roomaanravintolavinkki roomaan

Stellan ja Jarnon vuokraemäntä oli tehnyt kunnon listan, jossa oli yksi jos toinenkin ravintolavinkki Roomaan. Koska sattumankaupalla asuimme aivan lähekkäin, päätimme suunnata yhdessä syömään yhteen vuokraemännän suosittelemista paikoista heti saavuttuamme kaupunkiin: paikaksi valikoitui Trattoria Al Tettarellon, jossa kävimme loppujen lopuksi yhteensä kolme kertaa koko reissun aikana. Ehkä tämä jo kertoo, että tykästyimme paikkaan kovasti!

Pieni terassi idyllisellä pikkukujalla oli aivan mieletön! Samat sanat voin sanoa safkasta: varsinkin pizza oli todella maukasta. Mikäli tykkäätte juustosta, syökää ehdottomasti Pizza Quattro Formaggi hintaan 8,50 € – yksi elämäni parhaista pizzoista. Söin täällä myös paria eri pastaa, simpukoita sekä pizza margheritaa, eikä missään ollut moitittavaa. Ainiin: maistakaa ehdottomasti tiramisua! Sanoisin, että Tettarello on varma vaihtoehto, josta jokaiselle löytyy jotain hyvää syötävää.

TONNARELLO
Via della Paglia, 1, 00153 Roma

ravintolavinkki roomaanravintolavinkki roomaan

Trasteveren kaupunginosassa sijaitseva ravintola, josta kuulin Annikalta. Menimme tänne Vienan kanssa viimeisenä iltana syömään ja onneksi menimme, sillä paikan Cacio e pepe (perinteinen italialainen mustapippuri-juustopasta) vei kielen mennessään! Annoksen hinta oli muistaakseni hieman alle kympin, eli ei ollenkaan hassumpi. Ravintola oli todella suosittu ja varsinkin myöhemmin illalla ihmisiä oli kertynyt pitkäksi jonoksi asti odottamaan pöytää. Pöytiä oli kuitenkin paljon ja kiertokulku yllättävän ripeä, joten en usko, että kovin kauaa kukaan joutui odottelemaan.

TIBERINO RESTAURANT BAR
Via di Ponte Quattro capi, 18, 00186 Roma

ravintolavinkki roomaanravintolavinkki roomaan

Se, mikä minut Italiassa yllätti, oli pasta-annoksien yksinkertaisuus. Tästä johtuu varmasti myös kaikkien kehut, sillä kun annoksessa on kohdallaan tuoreus ja mausteet, ei muuta tarvitse. Hyvä esimerkki on tämä Tiberinossa syöty tomaattipasta, joka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin maistuvaa. Veikkaan, että Suomessa samainen annos ei välttämättä olisi se listan halutuin.

Ravintola oli pieni, mutta viihtyisä, ja sijaitsi lähellä Trasteverea. Kävimme täällä lounasaikaan, vaikkakin paikka on auki aamusta iltaan. Lounaalla oli tarjolla myös perinteisiä täytettyjä leipiä, joita ei tullut kokeiltua, sillä pastaa täytyi syödä mahat pullolleen koska Italia. Hinta meikäläisen annokselle taisi olla 10 € kieppeillä.

GELATO

ravintolavinkki roomaanPhotos by me and Viena K – editing by me

Gelato oli aivan taivaallista Roomassa! Kojuja löytyi sieltä sun täältä, enkä usko, että missään voi kovin mönkään mennä. Parhaan persikka-gelaton söin Trasteveressa Gelateria del Viale -nimisessä paikassa, kun taas Gelateria del’Angeletton mango-gelato oli mieletöntä. Mutta kuten sanottua, veikkaan että suurin osa Gelaterioista tarjoaa maukkaita jätskiannoksia.

Tässäpä olisi meikäläiseltä muutama ravintolavinkki Roomaan. Ravintoloita löytyy Roomasta niin paljon, että ainakin itselleni eniten helpotusta antoi joko TripAdvisor tai muiden ihmisten suositukset. Kannattaa siis googlata ja tarkistaa arvosteluja, sillä ne parhaat paikat ei välttämättä tule vastaan sattumalta, ja netti on pullollaan arvosteluja eri paikoista. Toivottavasti myös näistä minun vinkeistä on jollekin hyötyä.

PS. Toisin kuin TripAdvisorin arvostelut kertovat, älkää menkö syömään paikkaan nimeltä La Bottega del Caffé. Saimme pöytään pakastepizzaa ja muita ei-toivottuja annoksia. Jälkikäteen kuulimme useasta suusta saman tapahtuneen muillekin.

PPS. Käykää myös tsekkaamassa parhaan reissukaverini Vienan tekemä matkaopas Roomaan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *