Vegaanibrunssi

vegaanibrunssi1

Olin sunnuntaina ystäväni Vienan luona vegaanibrunssilla. Toisin sanoen, kaikki tarjottavat olivat valmistettu käyttämättä eläinperäisiä raaka-aineita. Kun sain kutsun, en tiennyt mitä odottaa. Koko vege/vegaani -skene on ollut pitkään täysin tuntematon meikäläiselle. Jotain kertoo, että tofua maistoin ensimmäisen kerran koskaan viime viikolla, eikä ensimmäisestä soijarouhekokeilustakaan montaa viikkoa ole (kiitos Peetan). Täytyy sanoa, että brunssi yllätti positiivisesti! Tietämätön ei olisi voinut arvata kyseessä olevan ainoastaan kasvispohjaisia ruokia. Pöydästä löytyi muun muassa pavlovaa, joiden marenki oli valmistettu kananmunan sijaan kikherneiden nesteestä(!!). Oli myös juustoa, tietysti vegaanista sellaista. Itse surautin täällä blogissa hehkuttamani vihersmoothiet meille, ja Minni oli puolestaan tehnyt erittäin maukasta sienipiirasta. Löytyi siis vaikka jos mitä, eikä missään vaiheessa tullut olo, että jotain olisi jäänyt uupumaan. Hyvä todiste siitä, että ilman eläinperäisiä tuotteita pärjää, ja voi silti syödä hyvää ruokaa! Tarvitsee vain selkärankaa, sekä tietoa aiheesta, jota nykyään onneksi löytyy paljon.

vegaanibrunssi2 vegaanibrunssi3

Mikä on oma suhtautumiseni kasvissyöntiin/ vegaaniuteen? Olen aina syönyt lihaa, mutten ole koskaan ollut sen suurkuluttaja. Arvostan ihmisiä, joilla on selkärankaa elää täysin ilman eläinperäisiä tuotteita, tai käyttää vain tiettyjä osa-alueita kuten munia ja kalaa. Henkilökohtaisesti olen suoraan sanottuna liian laiska tällä hetkellä, jotta voisin jättää kaiken eläinperäisen pois ruokavaliostani. Aion kuitenkin laajentaa ruokailutottumuksia, ja ottaa kasvisruoat osaksi päivittäistä ravintoa. Tulevaisuudessa, kun syön lihaa, haluan olla vastuullisempi ja kiinnittää huomiota sekä lihan laatuun, että alkuperään. Mäkkärin hampparit saavat jäädä syömättä, samoin edulliset, massatuotannolla aikaan saadut jauhelihat ja kanasuikaleet. Suurin silmien avaaja itselleni oli dokumentti Cowspiracy (kiitos brunssitoverille Pajulle vinkistä), joka todella sai ajattelemaan ja miettimään omia ruokailutottumuksia. Miksei hyödyntäisi huomattavasti ekologisempia ravinnonlähteitä, kun sellaisia on tarjolla? Suosittelen katsomaan dokkarin!

vegaanibrunssi4

Photos by Janita Autio
Editing by me

EN: We had all vegan brunch on sunday at my friend’s place. Before I got there I didn’t know what to expect but I was very positively surprised! There were all kinds of foods like pavlova, mushroom pie, cheese, a few to mention. All of them vegan of course. I’ve always been eating meat. And I’m not going to stop that in the near future. Even though I’ll definitely eat less meat and start to have vegetarian meals weekly. What was a true eye opener for me was a documentary called Cowspiracy. I recommend to watch that. Why not to eat a lot more eco friendly food such as soybeans, tofu etc if it’s so easy and is better for the world? Something to think about.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *