Vegaanisia vaihtoehtoja herkutteluun

Kaupallinen yhteistyö, Ingman & Asennemedia

Perjantai-iltapäivänä Kalliossa järjestettiin vegaaninen pop-up -jäätelöbaari. Tilaisuuden järjestäjänä toimi Ingman ja hyvä ystäväni Viena oli suunnitellut tilaisuuteen reseptit sekä stailannut paikan kauniiksi. Mikä sen parempi tapa aloittaa viikonloppu, kuin mennä herkuttelemaan jäätelöillä ja nähdä samalla ystäviä. Hetkellisesti tuntui, kuin kesä olisi jo tullut!

Jäätelöbaari oli nimensä mukainen, monin eri vaihtoehdoin varustettu jätskibuffet, jossa pääosassa olivat Ingmanin uudet vegaaniset ja gluteenittomat Choice-jäätelöt. Itse jäätelöiden lisäksi tarjolla oli Vienan reseptien mukaan tehtyjä herkullisia brownieita, lemon curdia, kookoskinuskia, pähkinöitä ja marjoja sekä syötäviä kukkia. Arvatkaa vaan iskikö valinnanvaikeus! Tuunasin itselleni loppujen lopuksi kaksi eri annosta, sillä en osannut päättää mitä kaikkea haluan. Lempparikombo oli kuitenkin vanilija- ja mansikkajäätelö tuoreilla marjoilla, lemon curdilla ja syötävillä kukkasilla. Ah nam!

Tapahtumassa tarjolla olleet Ingmanin uudet Choice-jätskit ovat sairaan herkullisia! En ole oikeastaan koskaan ollut kermajäätelöiden ylin ystävä, sillä jostain syystä olen kokenut ne turhan raskaina omaan makumaailmaani. Kermajäätelöiden sijaan olenkin päätynyt aina oikeastaan sorbetteihin tai mehujäihin jäätelöostoksillani. Ylipäätään korvaan nykyään maitotuotteet usein kasvipohjaisilla versioilla paristakin eri syystä: ensinnäkin olen huomannut, ettei suuret määrät maitoa sovi täysin omalle vatsalleni ja toiseksi koen, että kasvipohjaiset valmisteet ovat maultaan miellyttävämpiä (poikkeuksena kuitenkin juustot, joista en pysty luopumaan). Uskon myös, että maitotuotannon vähentäminen olisi hyväksi meidän yhteiskunnalle ja maapallolle. Tykkään siis tuoda omaan ruokavaliooni myös kasvipohjaisia vaihtoehtoja maitotuotteiden rinnalle. Meikäläisen kaltaisille tyypeille Choice-jäätelöt ovatkin täydellinen valinta: ei maitoa, mutta täyteläisiä makuelämyksiä kuitenkin.

Photos by Jarkko Laine, Axel and me

Makuvaihtoehtoja uusista vegaanisista jäätelöistä löytyy useampi: omat lempparini ovat soijapohjainen suklaa- ja mansikkajäätelö, mutta lisäksi löytyy vanilijaa niin riisi- kuin soijapohjaisena vaihtoehtona sekä mantelipohjainen Cocoa Twist. Puikoista pitäviä hemmottelee muun muassa päärynän ja mansikan makuiset soijajäätelöpuikot suklaakuorrutteella, jotka niin ikään löysivät tiensä lemppareihini. Sanoisin, että jokaiselle löytyy jotakin! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan näitä uutuuksia, vaikkei varsinaista erikoisruokavaliota noudattaisikaan.

Kiitos vielä onnistuneesta tapahtumasta sekä hetkellisestä kesä-fiiliksestä Ingmanille ja Vienushkalle! Kyllä se jäätelökesä sieltä tulee.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *