VINKIT TUKHOLMAAN PIKAVISIITILLE

Matkalla Kreikkaan pysähdyimme Tukholmaan yhdeksi yöksi – meillä oli Peetan kanssa siis yksi päivä (tai oikeastaan pitkä ilta) aikaa pyöriä keskustassa ennen aikaista aamulentoa Etelä-Eurooppaan. Peetalla oli kiikarissa yksi sisustusliike Vasastanissa, jonne päätimme suunnata. Sisustusliikkeen pitäjältä saimme pari hyvää vinkkiä aivan kivenheiton päähän, jotka haluan ehdottomasti jakaa myös teille! Jos suunnitelmissa on siis pikavisiitti Tukholmaan, tai ihan vain hyvät vinkit hakusessa pidemmälle reissulle, niin täältä pesee:

PERSPECTIVE STUDIO
SANKT ERIKSPLAN 15, STOCKHOLM

Esteettisyyden multihuipentuma, sisustusliike, joka on ehdottomasti vierailun ja tutkiskelun arvoinen mesta vaikkei välttämättä mitään haluaisi ostaa. Äärettömän mukava omistaja, jonka kanssa rupattelimme tovin ja joka Peetan kuvatessa tiesi käydä laittamassa automaattisesti keinovalot pois päältä. Silmä lepää joka suuntaan katsottaessa. Mikäli jotain haluaa kotiinviemiksiksi, löytyy valikoimasta kauniita sisustustavaroita kynttilänjaloista pellavaisiin tyynyliinoihin eivätkä hinnat todellakaan ole niin korkeita kuin ajatella saattaisi.

Photos by Peeta Peltola

ACNE ARCHIVE
TORSGATAN 53, STOCKHOLM

Liike, josta en ole koskaan ennen kuullut – Acne Archive – täydellinen yllätys ja ihan huikea löytö! Myynnissä oli Acnen vaatteita ilmeisesti vanhoista mallistoista sekä sample-kappaleita (mikäli oikein ymmärsin). Hinnat olivat huikean paljon edullisempia kuin virallisissa liikkeissä. Esimerkkinä nahkatakki, joka maksaa normaalisti useita tuhansia euroja, oli myynnissä 700 euron hintaan! Kauluspaitoja näkyi alle satasella, takkeja muutamalla huntilla. Acne-hullun unelma!

RAW SUSHI & GRILL
RÖRSTRANDSGATAN 9, STOCKHOLM

Vasastanissa sijaitsee kuulemma kaksi Tukholman parhaista sushipaikoista mikäli Perspective Studion omistajaan on uskominen. Toinen niistä oli nimeltään Raw Sushi&Grill, joka valikoitui loppujen lopuksi mun ja Peetan illallis-mestaksi. Tilasin Raw Sushi -nimisen annoksen (sis. 5 friteerattua tonnikalamakia, 4 lohinigiriä sekä 3 friteerattua katkarapunigiriä) ja misokeiton. Kaikki oli todella hyvää, mutta aivan ehdotonta ykköspaikkaa piti friteeratut tonnikalamakit, jotka voin heittämällä tituleerata parhaaksi sushiksi, mitä olen koskaan syönyt! Aivan viiskauttaviis.

Nämä kaikki kolme mestaa sijaitsevat aivan toistensa lähettyvillä Vasastanissa. Kivoja rafloja ja kuppiloita näkyi lyhyellä tutustumisella useampia, joten aikaa Vasastanissa saa varmasti uppoamaan enemmänkin kuin yhden illan verran. Tänne täytyy päästä seuraavalla Tukholman visiitillä uudestaan!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *