Casa Cook Kos – täydellinen getaway Kreikassa

casa cook kos

Ulkona tuulee ja vihmoo vettä vaakasuoraan – onkin juuri oikea hetki palata hetkeksi muutaman viikon takaiseen unelmalomaan Kreikassa. Lähdimme Tjäreborgin kautta Peetan sekä pohjoismaalaisen toimittaja- / bloggaajajoukon kanssa tutustumaan vasta avattuun Casa Cook Kos -hotelliin. Kyseessä on boutiquehotelli, joka sijaitsee Marmarin kaupunginosassa Kosilla omassa rauhassaan keskellä kauniin karua luontoa, aivan rannan tuntumassa. Tiesin etukäteen nähtyjen kuvien perusteella luvassa olevan varmasti uskomaton hotellikokemus, mutta paikan päälle tupsahdettua odotukset ylittyivät aivan täysin: viimeistä piirtoa myöten täydelliseksi hiottu kokonaisuus sai suun loksahtamaan polviin asti auki, eikä onnenkyyneleiltä vältytty. Jos seuraatte meikäläistä instagramissa (@mustarttu), tiedätte mistä puhun. Olin aivan täysin ällikällä lyöty!

casa cook koscasa-cook-koscasa cook kos

Mikä hotellista sitten tekee niin täydellisen? Noh, antakaapa kun kerron.

Heti autosta hotellin maaperälle astuttaessa sinut toivotetaan tervetulleeksi drinkkien kera. Laukut hoidetaan tottakai tämän tasoisen hotellin palveluun kuuluen suoraan hotellihuoneeseen, jonne myös itse saat kyydityksen golfkärryssä. Työntekijät ovat rennolla tavalla todella auttavaisia ja ystävällisiä – eivät siis sellaisia överiystävällisiä, joita itse ainakin vierastan, vaan rentoja saaden olon tuntumaan mukavaksi ja kotoisaksi. Arkkitehtuuri hivelee silmää mihin tahansa päätä kääntää: valkoisia kivitaloja, palmuja, kasvillisuutta tarkasti harkiten siellä täällä. Hotellihuoneet ovat myös todella viihtyisiä! Rapattu betoni, valkoiset seinät, kulunut puu sekä punotut yksityiskohdat näyttelevät pääosassa. Kaikissa huoneissa on myös oma terassi, jossa itselläni tuli vietettyä paljon aikaa läppärin kanssa vuoria ja merta ihaillen.

casa cook koscasa cook koscasa cook kos

Casa Cook Kos -hotellin sydän on ehdottomasti allasalue ja TO KIMA Beach Club kokonaisuutena, väittäisin. Kokonaisuus on suunniteltu täysin avoimeksi tilaksi, josta syystä näkymät ovat huikeat! Kyllä kelpaa istuskella nojatuolissa vastapuristettu mehu kourassa tai syömässä lounasta, kun edessä avautuu näkymä hiekkadyyneille ja kauempana siintäville naapurisaarille. Fiilikseen sopiva musiikki soi taustalla tehden olosta todella absurdin: koska hotellialueen ympärillä on pelkkää luontoa, tuntui kuin eläisi epätodellisessa kuplassa vailla huolen häivää, josta ei tietenkään halua poistua ollenkaan.

casa cook koscasa cook koscasa cook kos

Ravintolassa on aamuisin tarjolla heittämällä paras aamiainen, mitä olen yhdessäkään hotellissa koskaan syönyt! Löytyi tuoreita piiraita ja muita leivonnaisia, pannukakkuja, juustoja, lämpimiä ruokia, eri jogurtteja kaikkine mahdollisine lisukkeineen. You name it. Kahvi ja appelsiinimehu tarjoiltiin suoraan pöytiin, mutta muuten itse pystyi käydä napsimassa lautaselleen mitä ikinä tekikään mieli. Aamupala kuuluu myös muuten automaattisesti kaikille asiakkaille hintaan. Lisäksi on toki ostettavissa puoli- tai täyshoito, joista meillä oli puolihoito, eli aamiaisen lisäksi hintaan sisältyi illallinen. Kaikki ateriat, joita TO KIMA:ssa söin, olivat hyviä – hinnat olivat myös hyvin kohtuulliset. Keskimäärin 10-15 euroa annokselta.

casa cook koscasa cook koscasa cook koscasa cook koscasa cook kos

Beach Club ei ole tietenkään mitään ilman rantaa ja tällä klubilla se oli aivan mahtava! Löytyi rantatuoleja normaalilla aurinkovarjolla ihan veden vierestä tai omia, hieman enemmän suojaa antavia bambukatoksia rannan tuntumassa olevien hiekkadyynien päältä. Molempiin oli tarjoilu, josta me Peetan kanssa tilasimme viilentävät juomat aina tarpeen tullen. Tuolla oli nimittäin ihan törkeen kuuma sää vielä syyskuun loppupuolellakin! Itse satuin olemaan aina väärään aikaan poissa paikalta, kun tuoleilla makoileville asiakkaille tultiin tarjoilemaan ruusuvesisuihkuttelu ja minttuvedessä kostutettu pyyhe päivän kuumimpaan aikaa. Hieman harmitti, etten tätä ylhäistä kokemusta päässyt kokemaan! 😀

casa cook koscasa cook koscasa cook koscasa-cook-koscasa-cook-kosPhotos by me and Peeta

Casa Cook Kos on just sellainen hotla, jonne haluaa mennä viettämään oikeasti rentouttavaa lomaa: kaikki tarpeellinen löytyy hotellialueelta, eikä aurinkotuolista halua poistua kuin korkeintaan hetkeksi viilentymään loungen varjoon. Aamuisin voi käydä joogatunneilla ja illalla esimerkiksi rentouttavassa hamamissa hotellin omassa Spassa. Tai kuten me teimme muutamia päiväretkiä lukuunottamatta, nauttia auringosta ja viimeiseen asti viilatusta esteettisyydestä niin paljon että sydän meinaa räjähtää!

Kuvasin Kosilta myös vlogin eräänä päivänä, kun kävimme kruisailemassa veneellä naapurisaarilla. Niin mageita mestoja kyllä tuolla, että huhhuh: kristallinkirkasta vettä, kallioita ja pieniä kalastajakyliä siellä täällä. Paremmin tunnelmaan pääsette tsekkaamalla alla olevan videon. Mutta joo, oma arvio meidän lomasta on 5/5. New Yorkin hulinoiden jälkeen tuntui erittäin hyvältä vain olla ja nauttia. Siihen tämä mesta oli kyllä nimenomaan tehty!

* MATKA OLI TJÄREBORGIN SPONSOROIMA

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

2 Comments

 1. Monica 10/04/2017

  Aww, this makes me want to go back so badly! Reunion trip next year!

  Reply
  • Arttu 10/05/2017

   Me too!! We definitely should make a reunion trip sometime!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *