Helsinki Design Week -tärpit

Yksi vuosittaisista lempitapahtumistani on Helsinki Design Week, joka tämän vuoden osalta käynnistyy huomenna! HDW on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali, eikä sen huomaamiselta voi välttyä: kaupunki täyttyy installaatioista, näyttelyistä ja muusta kultturellista toiminnasta. Tänä vuonna kaikki 12 installaatiota on sijoitettu aivan Helsingin ydinkeskustaan ja se vain passaa ainakin meitsille, sillä jokainen taideteoksista on näppärän kävelymatkan päässä. Tässäpä minun kolme tärppiä tulevien päivien ajalle:

1. New Market  3. – 4.9

Design Market on varmaan jokaiselle entuudestaan Helsinki Design Weekin tuntevalle tuttu paripäiväinen ostostapahtuma Kaapelitehtaalla. Olen itse käynyt tsekkaamassa suunnittelijoiden alennushintaisia tuotteita viimeisenä parina vuotena, ja tarkoitus on mennä myös nyt viikonloppuna. Tänä vuonna Design Marketin viereen aukeaa uusi kauppapaikka New Market, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua ennennäkemättömiin muotoilutuotteisiin, jotka muotoilija Sebastian Jansson on tapahtumaan kuratoinut. Varsin mielenkiintoiselta kuulostaa narubussi tapahtumien välillä: “Matka taittuu narubussilla, jossa kuljetaan bussikuskin johdolla pitäen kiinni värikkäästä köydestä”. Liekö kyseessä päiväkotityylinen narukuljetus, vai jonkin sortin liikkuva viritelmä – täytyy käydä selvittämässä! 😀
2. superKOLMEMEN  5. – 11.9

Stockan edessä sijaitsevan Kolmen Sepän patsaan ympärille nousee paineilmalla toimiva läpinäkyvä installaatio, jonka sisään pääsee kuka tahansa rentoutumaan hetkeksi vaikka ostosten teon lomassa. Lisäksi “kupla” tarjoaa päivittäin vaihtuvaa ohjelmaa, kuten esimerkiksi livevideoita, keskusteluja ja musiikkia. Meitsiä kiinnostaa erityisesti nämä videotaideteokset, joita pääsee ihastelemaan maanantai-, perjantai- ja lauantai-iltana.

Helsingissä on suomalaisen saunakulttuurin mukaisesti edelleen julkisia saunoja, joista viisi muuttuu kuumaksi keskustelupaikaksi Helsinki Design Weekin aikaan lauantaina 10.9. Sauna Hermanni, Löyly, Lonnan sauna, Sauna Arla sekä uusin tulokas ALLAS Sea Pool kutsuvat kaupunkilaiset yhdessä saunomaan ja keskustelemaan päivän polttavista puheenaiheista. Tapahtuma ja saunat ovat normaalista poiketen ilmaisia, ja paikat menevät saapumisjärjestyksessä, joten saunomaan haluavan kannattaa saapua paikalle hyvissä ajoin.
Ilmaista tekemistä ja näkemistä riittää näiden kolmen lisäksi yllin kyllin. Siispä – nautitaan taiteesta, designista ja kulttuurista nyt kun sitä on tarjolla!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *