Kiinni uuteen arkeen

mens_outfit_bali-3mens_outfit_balimens_outfit_bali-4mens_outfit_bali-2Photos by Viena K

Täytyy myöntää, että tuntuu hassulta (jopa hieman orvolta) olla yhtäkkiä päiväduuniton! Heti herättyä ei tarvitsekaan kiirehtiä minnekään, vaan voi avata silmät ja läppärin kaikessa rauhassa. Vaatteet saa pukea päälle kun siltä tuntuu (joka kylläkin tässä kämpässä tapahtuu aika vilkkaasti, sillä Siperia on muuttanut meitsin luukkuun) ja tarvittaessa voi nukkua pikkasen pidempään. Kontrasti viime syksyyn on ainakin tällä hetkellä melko jäätävä. Tätä mä olen kuitenkin halunnut! Kestää varmastikin hetki tottua ja päästä kärryille uuteen elämäntyyliin. Kun olet itse se, joka on vastuussa tehokkuudesta ja aikaansaamisesta täytyy olla super tarkkana, etteivät päivät lipsu sivuraiteille.

Olen jo nyt lyhyen ajan sisään tehnyt pari huomiota asioista, joita kaipaan/tulen kaipaamaan päiväduuniarjesta: lounastauot! Päivän ehdottomasti paras hetki, kun täytyy miettiä mitä söis ja missä. Toki lounaalla käyminen on mahdollista myös nyt, mutta koetan päästä pois jokapäiväisestä ulkonasyömisestä. Varmasti helppo nakki minulle, kun olen syönyt rafloissa viimeisen 7 kuukauden ajan. Toistaiseksi toiminut ihan okei – olen tehnyt nyt joka päivä ainakin yhden ruoan itse sen jälkeen, kun saavuin reissusta!

Toinen asia, jota kaipaan on ihmiset! Kyllä se vain on fakta, että minä olen överiylisosiaalistunut ihmiseläin, joka ei viihdy yksin. Outoa olla vain itsensä kanssa yli puolet päivästä, kun on tottunut, että lähellä on aina joku jolle saa lörpötellä kaikki tyhmät ajatukset päästä. Voi olla, että alan tekemään täsmäiskuja kahviloihin läppärini kanssa ja puran ajatuksiani vieressä istuvalle mummolle. Tai ehkäpä suuntaan Asennemedian toimistolle muiden läppäröitsijöiden joukkoon. Tällaista tämä on – totuttelua uuteen arkeen!

 

I have to admit that it feels pretty surreal to be a freelancer now. You don’t need to hurry in the mornings and it’s possible to sleep late if that’s what you need. The contrast between the past fall and now is pretty huge. But that’s what I wanted. I think it takes some time to get used to the new lifestyle. You’re the only one who is responsible for being productive and getting work done. It’s super important to keep yourself on track!

I’ve realized couple things I’m already missing from the 9 to 5 job. One is lunch time (which is the best time of a day) and second thing the people I used to have lunch with. Well of course I could have lunches with friends everyday but I’m trying to be as prudent as possible and make lunches by myself. And yes, I really am very social person and don’t like to be home alone. Now there’s no one to talk to. I might have to grab the laptop and head to a café to get some work done. Or I’m just gonna go to Asennemedia’s office to bother everyone else. It’s time to get used to the new life.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *