Köpiksen viisi suosikkia

1. Syötiin toisena matkapäivänä frendin suosittelemassa raflassa Gothersgadella. Paikan nimi on Hot Buns, ja tarjoavat siis hamppareita. Tilasin ihan perus juustoburgerin ja oli kyllä erittäin maittavaa. Hinta ei ollut päätä huimaava, alta 15 euroa. Lisukkeeksi olisi voinut ostaa erilaisia ranskiksia, mutta koska tiesin, että maha tulee täyteen jo pelkästä burgerista, jätin ne ostamatta. Ravintolan sisustus oli ajanmukainen ja tyylikäs. Oli kivaa istua ikkunan edessä ja katsella ohi pyöräileviä tanskalaisia. Köpiksessä muuten tuo pyöräilykulttuuri on ihan omaa luokkaansa. Kaikki pyöräilevät: nuoret, vanhat, äidit, isät, pukumiehet… Ja niitä pyöriä on joka paikassa. Autottomia katuja näkyi olevan todella paljon ja sen huomasi: keskustassa ollessa oli todella rauhallista kun ei liikenteen melu häirinnyt.

kopis5_1 kopis5_2 kopis5_3 kopis5_4 kopis5_5

2. Seuraava paikka, jossa suosittelen käymään on Christiania, vapaakaupungiksi 70-luvulla julistautunut alue. Paikka oli kerrassaan hämmentävä! Ensimmäisenä tuli vastaan kyltti, jossa kerrottiin alueen kolme sääntöä: nauttikaa olostanne, älkää ottako valokuvia, älkääkä juosko, koska se aiheuttaa hämmennystä. Joka puolella käveli ihmisiä huivit naamalla, aurinkolasit päässä, ja myyntikojut oli verhoiltu naamiointiverkolla, ettei huumeiden myyjiä nähty. Talot olivat persoonallisen ränsistyneitä, graffiteja näkyi joka puolella. Eräs mies kasteli istutuksiaan, jossa kukat ja marihuana kasvoivat sulassa sovussa vieri vieressä. Irtonaisia koiria juoksenteli ympäriinsä. Ruohon käryltä ei myöskään välttynyt. Paikka muistutti paljon Venice beachia, mutta oli kyllä vieläkin raffimpi. En viitsinyt alkaa uhmaamaan valokuvauskieltoa vaikka mieli olisi tehnyt. Mut jos on Köpikseen matkaamassa, niin kannattaa ehdottomasti kurkkaamassa tuonne hämmentävään vapaakaupunkiin. Otin nämä seuraavat kuvat sen virallisen alueen ulkopuolelta, mutta kuvista välittyyä kuitenkin paikan fiilis.

kopis5_6 kopis5_7 kopis5_8 kopis5_9 kopis5_10

3. Erään kävelyntäyteisen päivän päätteeksi istahdettiin Joe & The Juice nimiseen paikkaan. Paikan pääpaino on siis erilaisissa mehuissa. Itse tilasin 18 mehun valikoimasta mansikka-omena-inkiväärimehun. Oli todella freesiä ja hyvää! Kyseinen ketju on ilmeisen suosittu Köpiksessä, eikä ihme: jokainen näkemästäni paikasta oli rennosti ja tyylikkäästi sisustettu ja ilmapiiri rento. Suomeen tarvittaisiin samanlaisia konsepteja!

kopis5_11 kopis5_12 kopis5_13

4. Nyhavn on varmasti kaikille tuttu valokuvista. Värikkäät talot vieri vieressä, edessä kanaali, johon on parkkeerattu veneitä. Koko kadun pituudelta oli erilaisia ravintoloita, ja näytti olevan suosittu illallismesta. Me istahdettiin kanaalin laidalle kuuntelemaan katusoittajia ja syömään vohveleita.

kopis5_14 kopis5_15 kopis5_16

5. Viimeinen päivä oli kirjaimellisesti kahvilapäivä. Käveltiin kaupungilla ja istuttiin eri kahviloissa. Yksi paikka, jossa piipahdettiin muutamaksi tunniksi, ja josta minulle vinkkasi samainen frendi kuin Hot Bunssistakin oli Cafe Lillebror. Kahvila oli mukavan rauhallinen ja viihtyisä, kahvikin varmaan true kahvinjuojalle erittäin hyvää, mutta minä sokerimaito”kahvien” juoja jouduin kupposeni kumoamaan ehkä hieman väkipakolla, heh. Tarjolla olisi ollut myöskin kevyempää syötävää, esimerkiksi heidän täytetyt patongit ovat kuulemma suosittuja. Paikan sisustus oli silmää miellyttävä! Ikkunapaikka oli tässäkin kahvilassa otollinen mesta kaupungin vilinän katselemiseen.

kopis5_17 kopis5_18 kopis5_19

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *