Kuvia ja vinkkejä Singaporesta

singaporevinkki1 singaporevinkki2 singaporevinkki3 singaporevinkki4 singaporevinkki5 singaporevinkki6 singaporevinkki7 singaporevinkki8 singaporevinkki9 singaporevinkki10

Singapore, tuo shoppailijan paratiisi, on jostain syystä tehnyt vaikutuksen meikäläiseen omalla erilaisuudellaan. Kaupunki ei ole mikään historiallinen mekka, jossa olisi paljon nähtävää, mutta täydelliset ostosmahdollisuudet, hyvä ruoka ja paikan monikulttuurisuus saavat paljon pisteitä allekirjoittaneelta. Mitä tulee ostareihin, niitä on Singaporessa aivan järjettömän paljon! Kiersimme valehtelematta kymmeniä ostoskeskuksia, kaikki muutaman kilometrin sisällä. Vaatekaupat eivät siis aivan hetkessä lopu kesken, ja kovinkin shoppaaja hyytyy jossain vaiheessa. Omat Top 3 ostoskeskukset ovat ION Orchard, Raffles City Centre ja Marina Bay Sands. Viimeisin on tyyriimpi kuin muut, mutta rakastan paikan arkkitehtuuria ja Marina Bayn aluetta.

Liikkuminen Singaporessa on tehty helpoksi: laaja metroverkosto kattaa koko kaupungin, ja busseilla pääsee sinne, minne metro ei vie. Turistina pystyy ostamaan kaikki kulkuvälineet kattavan Tourist Passin, joka on edullinen ja suositeltava vaihtoehto! Kolmen päivän passi maksaa 30 dollaria, josta 10 dollaria saa takaisin palautettua kortin. Suosittelen myös kävelemistä! Keskusta-alueella välimatkat ovat yllättävän lyhyitä, ja kävellen näkee tottakai enemmän!

Singapore on tunnettu food courteistaan, joita on joka puolella. Me söimme näissä ruokakeskittymissä lähes päivittäin, ja suurimmalta osin ruoka oli erittäin hyvää, eivätkä hinnat paljon päätä huimaa. Kannattaa rohkeasti koittaa eri ruokia ja kojuja. Ja jos pelkää puikoilla syömistä niin ei hätää, mä olen jo nolannut kaikki suomalaiset omilla taidoillani. Mentiin erääseen Kiinalaiseen mestaan syömään ja tilasin noodeleita. Se kokki oli takuuvarmasti päättänyt jekuttaa suomalaista turistia, ja tehnyt noodeleista ekstraliukkaita, josta syystä sain huvittuneita katseita ja naurua yrittäessäni syödä ruokaa. Tämä tapahtui siis ennen Balia, jo oli niin suuri kolaus itsetunnolleni, että opettelin puikkosyönnin salat, ja kun palasimme takaisin Singaporeen, olin aivan mestari.

Tässäpä olisi viimeinen “oikea” postaus reissusta! Muutama filmi on vielä luvassa, kunhan saan editoinnit valmiiksi. Reissusta paluun jälkeen elämä on ollut aikamoista haipakkaa, joten pahoittelen erittäin epäsäännöllistä postausrytmiä. Onneksi kiire on alkanut helpottaa, ja pystyn jälleen paneutua blogiin normaalisti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *