Laiskartun korvapuustit

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Fazer

En ole leiponut saati syönyt itse leivottua pullaa sitten kotoa pois muuttamisen jälkeen. Syitä on monia. Konkreettisin syy toki on, ettei pullakone, eli äiti yleiskone majaile samassa kotitaloudessa enää. Toinen isoimmista syistä on pullan leipomisesta aiheutuva jälkipyykki eli tiskaaminen. En tykkää, en sitten yhtään. On mulla myös oikea ongelma nimittäin se, ettei minun minikeittiössä, jossa yksi ihminen mahtuu juuri ja juuri pyörimään ympyrää paikallaan, ole kovinkaan mielekästä leipoa yhtään mitään, kun laskutilaa kipoille, kupeille ja eri tuotteille on tasan puolineliöä.

Tiedän, että nämä ovat enemmänkin tekosyitä ja todellinen leipuri leipoo vaikka vessassa jos niikseen tulee. Laiskarttu (jo pidempään kuvioissa ollut alterego) sen sijaan tahtoopi päästä helpolla ja monen tunnin leivonta-sessio minikeittiössä ilman tiskikonetta ei ole helppoa. Pullien leivonta onkin toistaiseksi jäänyt vain ajatuksen tasolle toisin kuin nuorempana poikana, jolloin pullia tuli leivottua äidin kaverina harva se viikko.

En ole ikinä ollut mikään suuri kakkuihminen, mutta pullat ja wienerit ovat maistuneet aina. Vastaleivottua pullaa ja sen tuoksua ei voita mikään! Kun kuulin Fazerin uusista Bake It Easy -tuotteista ekaa kertaa, tiesin, että me tullaan mätsäämään heti. Mikä onkaan täydellisempää kuin saada uunituoretta pullaa ja sen huumaava tuoksu omalle kämpälle ilman jauhoisia sormia, tahmaista tiskivuorta ja ennen kaikkea monta tuntia vaativaa touhuilua. Laiskarttu niin tykkää! Ei tarvitse kuin kävellä kauppaan, hakea pakkasesta pullataikinarulla ja ryhtyä hommiin – eli avata paketti, sulattaa rulla ja pilkkoa taikina uunia varten. Odotellessa voi katsoa esimerkiksi lempisarjaa. Itse kaiken alusta asti tehneenä tähän vaiheeseen olisi kestänyt jo tunteja hermojen kulumisesta puhumattakaan. Sanoisin, että Bake It Easy on oikotie onneen (ja helppoon pullantuoksuiseen arkeen)!

Koska mä olen ihan oikeasti laiska leipuri, eli en leivo nykyään juuri koskaan, päätin tehdä nämä puustit myös Laiskartulle sopivalla tavalla. Vesi herahti kyllä kielelle Uuden Muusan Eevan pullavuokaa katsellessa, ja hetken mietin josko itsekin kokeilisin jotain erilaista, mutta päädyin lopulta perinteiseen puustiin. Vanhat kunnon korvapuustit ovat parhaita sellaisenaan. Mikäli mielesi tekee mussuttaa maistuvia puusteja näkemättä sen suurempaa vaivaa, tässäpä Laiskartun ohjeet maailman helpompiin (ja maistuvimpiin) korvapuusteihin:

 1. Osta Bake It Easy -taikinarulla kaupasta ja anna rullan sulaa n. 50 min.
 2. Pullarullan sulaessa katso vaikka jokin sarja tai hassuja videonpätkiä Youtubesta (älä unohda asettaa ajastinta, jotta pysyt aikataulussa).
 3. Ajastimen pirahtaessa kääri hihat ja ota esiin veitsi.
 4. Leikkaa veitsellä rullasta parin sentin paksuisia palasia ja paina ne keskeltä kasaan niin, että täytteet turahtavat esille.
 5. Voitele painellut pullapalat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
 6. Paista puusteja uunissa 175 asteessa noin 15-17 minuuttia, kunnes ovat syötävän hyvän näköisiä (Tässä välissä kerkeät aivan hyvin katsoa pari pätkää tubesta).
 7. Kokoa valmiit korvapuustit pelliltä lautaselle, mene puustit ja läppäri kainalossa sohvalle tai sängylle, ja ota hyvä asento.
 8. Nauti!
 9. Tajua tunnin päästä syöneesi kaikki pullat yksin.

Photos by me and Axel

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

1 Comment

 1. […] Noorat leipoivat bostonkakkua, Homevialaura fiilisteli pupupullilla ja Arttu teki perinteisempiä korvapuusteja. Rullia saa kauppojen pakastealtaista ja pullat voi jopa paistaa paketissa tulevalla […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *