Oi Berliini!

Photos by me and Viena K

Saavuimme eilen takaisin Berliinistä. Ensimmäinen, joskaan ei varmasti viimeinen kerta takanapäin ja niinhän siinä kävi, että myös mä tykästyin kaupunkiin kovasti, kuten suurinosa Berliinissä käyneistä.

Meillä oli Airbnb-asunto Kreuzbergissä, mukavalla asuinalueella Mitten eteläpuolella vanhassa kauniissa kerrostalossa. Kämppä kustansi 35 euroa yöltä henkeä kohden ja oli rennosti sisustettu. Viihdyin! Neljän metrin huonekorkeudesta ei myöskään ollut olleenkaan haittaa. Tyhmänä en muistanut ikuistaa kämpästä mitään julkaisukelpoista kuvaa! Lähellä majapaikkaa sijaitsi kivoja rafloja, kuppiloita ja aivan uskomattomia Second hand -kauppoja. Painakaa mieleen PICKnWEIGHT (Bergmannstraße 102), nimittäin en ole koskaan nähnyt yhtä isoa liikettä täynnä niin hienoja käytettyjä kuteita. Hinnat eivät ole halvimmasta päästä, mutta täältä jos jostain löytää aarteita.

Liikuimme koko ajan metrolla. Päivälipun sai 7 eurolla, joten paikasta toiseen siirtyminen ei käynyt kalliiksi. Kiersimme perus nähtävyyksiä Berliinin muurista Brandenburgin portille ja nautimme täydellisestä kevätsäästä kaupunkia kierrellen. Bomber-takki oli hetkittäin aivan liikaa, sillä jopa t-paidalla olisi pärjännyt auringossa. Hyödynsimme hyvin myös Berliinin ravintoloiden halvan hintatason ja söimme mahat pullolleen useampaan otteeseen. Vahva raflasuositus Kreuzbergissä Kimchi Princessalle (Skalitzer Str. 36) –maistuvaa Korealaista safkaa urbaanissa ympäristössä.

Yksi juttu, joka hieman hämmensi oli se, ettei kortti käynyt lähes missään! Kaikki ravintolat, kuppilat ja pienet putiikit olivat Only Cash -kylteillä varustettuja. Hassua, että nykypäivänä Euroopassa on vielä tällainen meininki, sillä kaikilta kuitenkin se luottokortti löytyy! Noh, käteistä onneksi pystyy nostamaan melkein mistä vain.

Kaikin puolin Berliinistä jäi todella hyvä fiilis! Jollain tapaa kaupunki oli verrattavissa Köpikseen, ainoana erona paljon edullisempi hintataso. Voi olla, että teen seuraavan reissun Saksaan jo kesällä, sillä lennot ovat suhteellisen edullisia elämisestä puhumattakaan. Mahtava kaupunki niin lähellä – miksipä ei siis hyödyntäisi sitä useammin!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *