Oma saari

Kieltäytyisitkö, jos sua kysyttäis mukaan viikonlopun viettoon pienelle saarelle Espoon Suvisaaristoon? Ja siis niin, että koko saari olisi pelkästään teidän poppoon käytössä? Tuskinpa. Sain viime viikon lopulla aika extempore tällaisen kutsun, eikä kieltäytyminen ollut vaihtoehto. Niinpä pakkasin kimpsuni ja kampsuni perjantaina töiden jälkeen, ja suuntasin kohti satamaa yhdessä Vienan kanssa. Muut olivat menneet etukäteen purjeveneellä. Satamasta saimme moottorivenekyydin saareen ja matka taittui reilussa viidessä minuutissa. Vastassa odotti iloinen joukko ruoanlaiton parissa hääriviä ihmisiä. Katoimme pöydän monta sataa vuotta vanhaan venevajaan, josta oli suora näkymä peilityynestä myrskyäväksi aallokoksi muuttuneelle ulapalle. Nautimme illallista kynttilöiden valossa, tuulen pauhatessa vajan ulkopuolella. Kuukin nousi luoden siltaa suoraan venevajan oviaukolle. Tuntui kuin olisi hypännyt osaksi Myrskyluodon Maijan tarinaa.
Aamun valjetessa (kello 12:30) saaresta sai paremman otteen: olimme nimittäin saapuneet juuri ennen säkkipimeyttä, ja kokonaisuutta oli ollut vaikea hahmottaa. Päärakennuksen ja venevajan lisäksi saarella komeili kolme sympaattista nukkumamökkiä sekä sauna. Eniten aikaa tuli vietettyä sisällä päärakennuksen lasikuistilla, josta avautui näkymä puiden lävitse merelle. Oli ihanaa, kun ei tarvinnut miettiä mitään ylimääräistä. Sai vain nauttia ympärillä olevien ihmisten ja viiden koiran seurasta. Pystyi olemaan aivan tajuton, ajallisesti.
Tällä hetkellä istun sairaana sängyllä. Ehkä olin hieman alipukeutunut saari-ilmastoon. Toivon ainakin, sillä en halua uskoa, että olisin jälleen jostain napannut pöpön. Onneksi takana on mukavan rentouttava viikonloppu, ja kasa kuvia, joita pläräillä vaikka tylsyyteen asti. Päivän sanoja ovat peitto, sänky, nenäliinat ja inkivääri. Toivotaan, että menisi nopsaa ohi, edelleenkään kun en pidä kipeänä olemisesta.

Photos by me.

Kiitos Stella ja Jarski, Mari ja Santtu, Anu ja Juuso, Mikko, Dorit, Viena, Himmu, koirat sekä intendentti Tim!
PS. Lisää tietoa Estholmenin saaresta täältä
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *