Tällainen oli Rooma

Rooma on kuuma (näin loppukesästä)! Lämpö imeytyy joka puolella olevaan kiveen, joten kaduilla kävellessä kuumuus on ihan järjetön. Ikivanhoja vesipisteitä löytyy onneksi turuilta, toreilta ja kadunkulmista (ja tätä vettä voi juoda), joten nestehukka ei iske aivan niin helposti.

Vaikka Rooma onkin suurkaupunki ja suosittu turistikohde, olin yllättäynyt siitä, kuinka rauhallinen se oli. Jos meni korttelin verran turistikaduilta pois päin, ei ihmisiä enää ollut kuin harvakseltaan. Samoin illalla Stellan ja Jarnon kämpän sisäpihalla oleskellessa tuntui, kuin olisimme ainoat sielut nauttimassa lämpimästä illasta: ei autojen, ihmisten, eikä minkään muunkaan elävän olennon ääntä kuulunut. Kuulimme, että roomalaiset ovat tällä hetkellä itse lomailemassa, joten veikkaan, että tässä piilee yksi syy kovin hiljaiseen meininkiin tietyillä alueilla.

Ravintolat ovat arkisinkin auki puoleen yöhön. Rakastan tätä Välimeren maiden kulttuuria: aivan normaalia, että koko perhe on klo 21 jälkeen illallistamassa yhdessä vauvasta vaariin.

Illallisen jälkeen jengi kerääntyy hengailemaan aukioille/suihkulähteille. Vieri vieressä suihkulähteen portailla outojen ihmisten kanssa istuskellessa, puheensorinaa kuunnellessa miettii oispa Suomessakin samanlainen kulttuuri. Toisaalta ehkä se tekee meistä juuri suomalaisia, että täytyy päästä mahdollisimman kauas muista kansalaisista.

Ruoka on järjettömän hyvää ja sitä syödään paljon! Alkupalat ovat varsin kookkaita, eikä pääruokienkaan koossa olla säästelty. Koska mitään hyvää ei halua jättää syömättä (pari kertaa oli pakko), lähtee ravintolasta helposti muutaman kilon painavampana kuin tullessa. Meikän kaltaiselle laiheliinille tekis varmaan hyvää käydä useamminkin Roomassa, haha.

Photos by me and Viena K

Rooma on perus väritykseltään todella maanläheinen: beiget ja harmaat eri sävyissä toistuvat ympäri kaupunkia valkoisten marmorikyhäelmien (lue: patsaat ja muut näyttävät rakennukset) loistaessa siellä täällä. Instagarm feedin kannalta erinomainen kaupunki siis. 😀

Tällaisia huomioita tein itse Roomasta. Teen blogiin vielä postauksen parhaista ravintoloista joissa käytiin, sillä huomasimme, että suosituksista on tosi iso apu safkapaikkaa etsiessä, ja parhaat ravintolat on iltaisin super täynnä. Pysykää siis kuulolla!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *