Joulufiilistä etsimässä – Tallinnan joulumarkkinat

*Kaupallinen yhteistyö: Tallink & Asennemedia

Nyt voi virallisesti alkaa odottamaan joulua, nimittäin synttärit ovat ohitse. Näin on tapahtunut lapsesta asti – kesäloman loputtua alkoi päivien laskeminen omaan syntymäpäivään ja kun synttärit oli juhlittu, tiesi joulun olevan aivan nurkan takana. Joulu ja sen odottaminen ovatkin aina olleet talven kohokohta meitsille (muulta osin lumi sekä pimeys voisi painua mielestäni vaikka Islantiin). Ensimmäiset joululaulut kuuntelen hyvissä ajoin syksyn puolella, mutta viimeistään marraskuun tultua voi niitä luukuttaa jo ihan urakalla.

Tänä vuonna itselläni on ollut niin hirvittävä kiirus päällä koko syksyn, etten ole kerennyt miettiä joulun tuloa juuri ollenkaan eikä nämä Suomen säät myöskään ole paljoa muistutelleet siitä – joulufiilis on siis ollut hieman hakusessa. Lähdimmekin Vienan kanssa sunnuntaina päiväristeilylle Tallinnaan pääagendana löytää hieman lisää joulumieltä pari päivää sitten avautuneilta Tallinnan joulumarkkinoilta sekä joulushoppailun parista. Kun tuo joulutori satamasta päästyämme sitten avautui eteemme vanhan kaupungin sydämestä, ei ollut epäilystäkään siitä ettemmekö tulisi joulumieltä saamaan. Keskellä toria seisoi valtava, kauniisti koristeltu kuusi, jonka ympärillä oli kojuja jos jonkinmoisia: oli paikallisia käsitöitä, jouluherkkuja, kuumaa juomaa sekä paljon iloisia ihmisiä katsomassa kansantanssiesitystä isolta lavalta. Kaiuttimista kantautui tuttuja joululauluja. Tuntui kuin olisi ollut paljon kauempana Suomesta, mutta ei, tämä joulukupla löytyy kahden tunnin laivamatkan päästä Helsingistä! Vaikka vettä hieman ripsikin taivaalta, ei se latistanut meidän fiilistä ollenkaan – nappasimme höyryävät glögimukilliset kouraamme sekä nautimme torin tunnelmasta joululaulujen mukana lauleskellen.

Jätimme Tallinnan joulumarkkinat taaksemme hetkeksi, kun suuntasimme uudelle Balti jaama Turgille syömään ja tutkimaan shoppailutarjontaa. Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta uudella “torilla” ja täytyy sanoa, että olin todella positiivisesti yllättynyt kuinka hienosti se oli toteutettu: vanhat mummot olivat edelleen myymässä vihanneksia ja hedelmiä omilta pöydiltään kuten ennenkin tuolla paikalla, mutta mukana oli myös uusia kojuja sekä putiikkeja niin sisällä kuin ulkona katoksen alla. Kävimme muunmuassa maailman söpöimmässä kauttaaltaan vaaleanpunaisessa herkkupuodissa (josta Vienalle tarttui mukaan yksisarviskeksi) sekä syömässä japanilaista ruokaa varsin edulliseen hintaan. Illan alkaessa hämärtää päätimme suunnata vielä kerran joulumarkkinoille ennen laivalle paluuta. Ei näyttänyt tori yhtään hassumalta hämärämmässä valaistuksessakaan.

Matkat Helsingin ja Tallinnan välillä taittuivat viime reissun tapaan uudella, edelleen yhtä miellyttävällä Megastar-laivalla, jossa voisi aivan helposti viettää useammankin tunnin! Tällä kertaa kiertelimme oikein urakalla laivaa läpi. Traveller Superstoressa vierähti tovi niin kosmetiikkaa kuin joulusuklaita hamuillessa. Tuo myymälä on aivan valtavan iso – itseasiassa Itämeren suurin ja valikoma myös  sen mukainen. Kahdesta kerroksesta löytää vaatteita, herkkuja, juomia sekä todella laajan valikoiman kosmetiikkaa ja tuoksuja myös meitsin lemppari brändeiltä. Päiväristeilyn lomassa voi siis näppärästi hoitaa jouluostoksia sekä etenkin niitä suklaita (joita mä hamstrasin ihan urakalla :D).

Meillä oli todella kiva reissu Vienan kanssa myös kertaa Tallinnassa. Pääagenda eli joulumielen metsästys osoittautui varsin helpoksi “haasteeksi”. Tallinnan joulumarkkinat olivat täydellisen nostalgiset juuri kuten toivoimmekin eikä joulufiiliksen kohottamiseen juuri muuta tarvinnut. Reissu siis oli kaikin puolin onnistunut!

Photos by me, Viena K and Lina Hurmerinta

PSST! Alennuskoodilla TS123710 saat päiväristeilyn Tallinnaan hintaan 16e / aikuinen ja 8e / lapsi kansipaikoin. Varaus-ja matkustusaika alekoodilla on 19.12.2017 asti ja paikkoja on rajoitetusti. Megastarin ostosristeilyllä on lisäksi voimassa ostosetu: jalkamatkustajat saavat 10€ hyvityksen ostosten ylittäessä 150€ ja automatkustajat vastaavasti 30€ hyvityksen kertaostosten ylittäessä 400€. Mikäli Tallinnan joulumarkkinat siis kiinnostavat, niin nyt olisi hyvä mahdollisuus lähteä edullisesti pyörähtämään tuolla joulukuplassa!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *