Tekemistä Nizzassa – nämä asiat täytyy tehdä!

tekemistä nizzassa

Nizzan reissusta on kerennyt kulua jo pari viikkoa, mutta nyt vasta kiireen helpotettua kerkeän kirjoittamaan teille lisää tuosta Etelä-Ranskan helmestä. Itselleni matka Nizzaan oli ensimmäinen laatuaan ja pakko sanoa, että myös aivan liian lyhyt kestoltaan. Kerkesin näkemää pienen pintaraapaisun verran paikasta, kylläkin tykästymään sen perusteella mestaan kovasti. Todella paljon jäi kokematta ja näkemättä, mutta ajattelin jakaa meikäläisen vinkkejä, mitä tekemistä Nizzassa löytyy – tekemisestä kun ei ole puutetta tuolla Ligurianmeren rannalla.

Vanhakaupunki

Sanomattakin selvää ja varmasti itsestäänselvyys, mutta Nizzan Vanhakaupunki on aivan mieletön! Pienet kujat, pään yläpuolella roikkuvat puhtaat pyykit, ravintolat ja putiikit kaikki tekevät tästä varsinaisen idyllin. Itse ajauduin harhailemaan Vanhankaupungin kujille joka päivä. Täältä löytyy myös moni Nizzan parhaista ravintoloista. Iltaisin puheensorina täyttää kadut, kun ihmiset pakkautuvat nauttimaan pieniin kuppiloihin ja torin laidalla oleviin ravintoloihin illallista.

tekemistä nizzassatekemistä nizzassa

Fenocchio -jäätelobaari

Niin ikään Vanhassakaupungissa sijaitseva, kymmenittäin eri makuvaihtoehtoja tarjoava jätskibaari. Nappasimme herkulliset tötteröt mukaan tyttöjen kanssa täältä eräänä iltana. Ainakin mango- ja vadelmasorbetti vakuuttivat täysin, samoin Nutella ja Bouncy -pallerot.

tekemistä nizzassa

Kipuaminen kukkulalle

Lähdin Nizzaan  takki auki ilman mitään suunnitelmia. En ottanut ensimmäisen hotellin sijaintia enempää tietoa kohteesta, vaan sompailin itsekseni paikasta toiseen tutkailemassa kaupunkia. Ehdottomasti kaunein paikka Nizzassa oli rantabulevardin itä-päässä sijaitseva Parc de la Colline du Château ja sen näköalatasanne. Kiipesin ensimmäisenä iltana hieman vahingossa kyseisen puiston kukkulalle juuri sopivasti auringonlaskun aikaan, enkä malttanut olla “haikkaamatta” samaan paikkaan yhtenäkään iltana tuon jälkeen. Aivan ehdottomasti parasta tekemistä Nizzassa: hien pintaan nostattava iltalenkki uskomattomilla maisemilla! Edessä avautuva meri, kaupunki ja vuoret auringon viimeisten säteiden aikaan on todella kaunista katseltavaa.

tekemistä nizzassatekemistä nizzassatekemistä nizzassa

Movida

Myöskin rantabulevardin itä-päässä sijaitseva tapas-ravintola nimeltä Movida vakuutti täysin hyvällä palvelulla ja fiiliksellään. Paikka on kahdessa tasossa, tottakai merinäköalalla. Me istuimme yläkerran terassilla, jossa oli erittäinkin kelvolliset maisemat istuskella jääkahvi kourassa ihmisvilinää tuijotellen. Paikan safkaa en kerennyt maistamaan, sillä olimme juuri syöneet edellisessä ravintolassa mahat täyteen, mutta sen mitä silmäilyiltäni näin muiden lautasilla, näytti hyvältä!

tekemistä nizzassatekemistä nizzassatekemistä nizzassatekemistä nizzassatekemistä nizzassatekemistä nizzassa

Take-away pizzat rannalla

Nizzassa erittäin suosittua näytti olevan piknik rannalla auringonlaskun aikaan. Useat hakevat pizzaa ja edullista juotavaa ennen suuntaamistaan rannalle. Kysyin ensimmäisenä iltana paikalliselta mieheltä mistä saa hyvää pizzaa ja hän ojasi minut Pizza Pili -nimiseen mestaan. Vaatimaton, kahden pikkukujan nurkalla sijaitseva koju osoittautui varsinaiseksi helmeksi, sillä pizza oli yhtä parhaista mitä olen syönyt. Selvitin jälkikäteen, että mestasta saa Nizzan parasta takeaway pizzaa. Komppaan täysin!

Ei ole parempaa tapaa päättää iltaa, kuin katsella merelle taivaan muuttaessa väriään sinertävästä vaaleanpunaiseen ja siitä sysimustaksi. Hyvällä tuurilla viereen sattuu kaveriporukka kitaran ja hyvien laulajien kanssa (näin kävi meillä) musisoimaan. Pizza maistuu aika taivaalliselta, voin kertoa!

tekemistä nizzassatekemistä nizzassatekemistä nizzassa

Tässäpä hieman esimerkkejä siitä, mitä tekemistä Nizzassa on! Itse päätin pysyä kaupungin sisällä koko reissun lyhykäisen ajan takia. Ensi kerralla aion kuitenkin suunnata teidän antamien vinkkien mukaan lähikaupunkeihin, jonne pääsee kuulemma junalla edullisesti ja nopeasti. Taktinen veto jättää niin paljon kivoja juttuja tekemättä/näkemättä, jotta on varmasti hyvä syy lähteä Ranskan Rivieralle uudelleen mahdollisimman pian! 😀

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

4 Comments

 1. Ansku 07/17/2017

  Ihania kuvia! Itse lähdössä Nizzaan ekaa kertaa muutaman päivän päästä, sun fiiliksiä lukiessa uskon, että tulee kiva reissu! 🙂 Tarvitseeko tuolla rannoilla tosiaan jotkut kengät uimista varten vai pärjääkö ilmankin? Ja mitähän mahtoi maksaa tollasen rantatuolin vuokraaminen päiväksi? 🙂

  Reply
  • Arttu 07/19/2017

   Kiitos! Nizzan rannat ovat tosiaan sellaista isoa kiveä, joka saattaa olla hieman hankala kävellä. Mutta kyllä sinne mereen ilman kenkiäkin pääsee, ne vain ehkä hieman helpottavat.

   Rantatuolit oli tosi kalliita. Halvimmillaan maksoin 16e päivästä ja tähän päälle pyyhkeen vuorka 4e. Yleisesti ottaen siis parinkympin kieppeillä liikkuu hinnat. Toki voi mennä ihan vain itsekseen rannalle pyyhkeen kanssa, mutten sitten tiedä onko kuinka mukavaa kivikolla maata ilman rantatuolia 😀 Mahtavaa reissua!

   Reply
 2. Erika 07/25/2017

  Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi ja heti löysin hyödyllisen postauksen! 😀 Olen nimittäin lähdössä lokakuussa Nizzaan viikoksi ystäväni kanssa. Ajattelin siis laittaa tämän kirjanmerkkeihin, jos se vain sinulle sopii? 🙂

  Reply
  • Arttu 07/25/2017

   Mahtavaa, Nizza oli huikee kaupunki! Toivottavasti mun vinkeistä on jotain hyötyä. Ja tottakai, antaa mennä vaan 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *