Valokuvausretkellä Lammassaaressa

*Kaupallinen yhteistyö: Jyväshyvä ja PING Helsinki

Meillä on ystäväni Janitan aka Jantsan kanssa tapana tehdä muutaman tunnin kuvaussessioita kerran-pari kuussa. Otamme kasan asuja mukaan ja lähdemme räpsimään kuvia johonkin kivaan lokaatioon. On niin siistiä, kun toistemme kuvaamisesta on tullut rutiini ja saamme yhdellä kertaa useammat materiaalit aikaiseksi: molemmat tietää toisen mielihalut, joten homma toimii sutjakkaasti. Ja parasta on jakaa yhtä huono huumorintaju: hetkittäin nauretaan niin paljon, ettei mistään tule yhtään mitään. Hauskaa työntekoa sanon minä!

Viimekertainen kuvausreissu vei meidät Lammassaareen kaislojen sekaan, joka oli muuten yksi meitsin tämän kesän bucket list -kohdista. Noh, enpä saanut aikaiseksi toteuttaa tätä kuin vasta viime viikolla. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Saavuimme mestoille juuri täydellisen auringonlaskun aikaan, reppu täynnä kuvauskampetta ja retkievästä. Oli ihanaa kuvata auringon luodessaan viimesiä säteitä kaislojen välistä!

Mikä tulee retkieväisiin, niin nappasin mukaan Jyväshyvän meitsille tarjoamia uusia, todella kätsyissä uudelleensuljettavissa pusseissa olevia kauravälipalakeksejä. Koska tuote on tosiaan aivan uusi, pääsin testaamaan näitä ensimmäistä kertaa vasta kuvausreissullamme. Mä oon vannonut välipalakeksien ja -patukoiden nimeen varhaisnuoruuden laskettelureissuilta asti ja olenkin syönyt kaikennäköisiä versioita: nuorempana rakastin överimakeita sokeripommeja, mutta nykyään valitsen mieluummin oikeasti terveellisiä vaihtoehtoja, jotka antavat kivasti energiaa niin kiireaamuina kuin vaikka pitkällä automatkalla. Nämä Jyväshyvä Lempikaura uutuudet ovatkin juuri meitsin makuun, sillä niissä ei ole mitään ylimääräistä: keksit ovat 100% kauraa ja sisältävät vähemmän sokeria sekä tarjoavat runsaasti kuituja. Koska kekseissä on käytetty pelkästään rypsiöljyä, löytyy niistä myös paljon E-vitamiinia. Pelkkää hyvää siis! Niin ja tosiaan keksejä löytyy kahdessa eri maussa: paahdetut siemenet sekä makeat juurekset.

Siellä me kaislojen seassa mussutimme näitä herkkupaloja suihimme, kun kuvaukset olivat purkissa. Mä tykkäsin erityisen paljon mausta makeat juurekset, kun taas paahdetut siemenet olivat Janitan lemppareita. Iso ero muihin kaurakekseihin, näiden keksien koostuus oli todella pehmeä ja mehevä. Ei yhtään sellainen perus kuivakka, mitä ensimmäisenä saattaisi ajatella. Ja tuo uudelleensuljettava pussi oli niin näppärä, kun emme jaksaneet molempia pusseja syödä loppuun asti. Niinpä illan hämärtyessä suljimme pussukat tarrakuorella, pakkasimme kamppeet reppuun ja lähdimme kotiin hoitamaan hyttysten ja mäkäräisten aiheuttamia patteja kameran muistikortit täynnä onnistunutta settiä. Ja kyllä – nuo viheliäiset ötökät ovat näköjään edelleen hengissä.

Photos of me: Janita Autio

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

1 Comment

  1. Anni Aaltonen 09/16/2017

    Kivoja kuvia. Ei kuitenkaan kaislojen seassa, vaan ruokojen. Ruovikossa.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *