Vuokatti – aktiviteettien mekka

vuokatti1

Sain viime viikolla kutsun viettämään hyvinvointiviikonloppua Vuokattiin. Vaikka tarjous kuulosti todella houkuttelevalta, mietin hetken haluanko “uhrata” viimeistä vapaata viikonloppua ennen arkeen paluuta. Suunnitelmissani kun oli ollut ottaa iisiä ja ladata akkuja alkavaa arkea varten. Onneksi lähdin! Takana on nimittäin uskomaton viikonloppu mahtavan porukan kanssa, ja maanantaina oli rentoutunein olo pitkään aikaan. Tekemistä riitti niin paljon, että kotosalla mielessä pyörineet asiat unohtuivat kokonaan ja elin vain ja pelkästään hetkessä!

En ole varmaan koskaan tehnyt näin montaa uutta asiaa noin lyhyessä ajassa. Ohjelma oli erittäin tiivis. Juoksimme aktiviteetista toiseen perjantai-aamusta lauantai-iltaan asti. Toki väliin mahtui myös rentoa yhdessäoloa ja hyvää safkaa, mutta pääosin olimme liikkeessä. Perjantain ohjelmaan kuului raakakakku-workshop, jossa meikäpoika leipoa lämäytti mustikka-suklaakakun yhdessä Henriikan ja Allin kanssa. Kakkuilun jälkeen suuntasimme aivan toisenlaisen lajin pariin, joka se vasta hauskaa olikin! Ensimmäistä kertaa koskaan hyppäsin mäkiauton rattiin, ja kurvailin alas rinnettä kuvitteellinen tukka putkella. Hauska fakta: minä huristelin meidän kööristä parhaimman ajan, kiitos myötätuulen ja hyvän tsägän. Uskoisitteko? En minäkään. Pari kertaa meinasi auto pyörähtää ympäri kurvatessani mutkiin vähintään luotijunan nopeudella. Kaikesta huolimatta radalla pysyttiin ja voitto napsahti! Tätä haluan päästä kokeilemaan vielä uudelleen!

vuokatti2 vuokatti3

Toisen päivän aktiviteetit eivät suinkaan jääneet edellisten varjoon: aamu alkoi Vuokatin Vesiurheilukeskuksessa SUP-lautaillen, wake boardaten, saunoen ja uiden. Tuo paikka oli aivan uskomaton: jättimäinen saunalautta pienen lammen rannalla, johon oli mahdutettu saunan lisäksi kaksi (!!) skeittiramppia ja kattoterde grillailua/hengailua varten. Tuonakaan päivänä ei Sää-Ukko pettänyt meitä, ja voin kertoa, etten ole pitkään aikaan tuntenut oloani niin onnelliseksi (siitä huolimatta ettei wake boardaus lähtenyt liikenteeseen yhtä hyvällä draivilla mäkiautoiluun verrattuna). Kuten kaikki varmaan tiedätte, päivä vedessä ja auringossa uuvuttaa. Me kuitenkin jatkoimme fyysisellä linjalla, ja otimme nokat kohti Seikkailupuistoa. Tutuksi tulivat niin männynkävyt kuin havunneulatkin ja olo oli kuin pikkupojalla. Aloitin uhkarohkeasti radalta numero 4/6, ja etenin kohti vaikeinta. Punainen rata, eli rata 5/6 alkoi jo olemaan haastavuudessaan mukavaa luokkaa, joten päätimme viimeisen puolentunnin käynnistyttyä lähteä valloittamaan seikkailupuiston vaikeinta koitosta yhdessä Minnin kanssa. VIRHE. Ensimmäisen kahden “esteen” jälkeen aikaa oli kulunut huomattavasti suunniteltua pidempään, ja puolivälissä olimme molemmat heittäneet hanskat tiskiin. Käsissä ei ollut enää voimia, eikä itkukaan ollut kaukana. Koetimme luovuttaa, mutta eihän meitä sieltä noin vain kymmenien metrien korkeudesta alas saatu. Siispä jatkoimme tuskaista taivalta alhaalla kannustavien ihmisten voimin. Kirosimme keinuvia puunkappaleita, ohuita vaijereita ja about kaikkea. Jossain vaiheessa loppu alkoi onneksi häämöttää ja niin vain vähäisillä voimilla saimme pinnistettyä itsemme maaliin. Taisimme ehkä huutaa muutaman riemuhuudon.

vuokatti4 vuokatti5 vuokatti6

Varsinaisesta seikkailusta selviydyttyä pääsimme nauttimaan hemmottelusta – yrttisauna ja järvessä pulikointi todella tekivät gutaa. Fyysisyyttä vaatineiden aktiviteettien jälkeen tuntui todella hyvältä istahtaa saunan lauteille rauhoittumaan ja miettimään kaikkea tehtyä ja koettua. Jopa seikkailupuiston epätoivo alkoi kääntyä voittajafiilikseen. Myöhemmin, kun aurinko alkoi laskea, emme malttaneet jättää tilaisuutta käyttämättä, joten suuntasimme ylös rinteille ihailemaan auringolaskua. Kaunista oli! Ilta päättyi nuotiolle, jossa istuimme yömyöhään nauttimassa uusien ystävien seurasta nauraen ja makkaraa syöden. Jotain puhuimme jo uudesta yhteisestä seikkailustakin. En pane pahakseni, jos sellainen järjestyy. Niin hyvä posse oli koolla! Kiitos kaikille teille unohtumattomasta reissusta, etenkin Johannekselle, joka olit järjestämässä tätä! Mä oon niin mukana tulevassa reissussa!

vuokatti7 vuokatti8 vuokatti9 vuokatti10 vuokatti11

Photos by Viena K

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *