Äkkilähtö Berliiniin

Tiedättekö sellaisen fiiliksen, kun haluaa tehdä jotain spesiaalia eli spessua viikonloppuna, muttei mielessä pyöri mitään sen suurempia suunnitelmia. Silloin suosittelen suuntaamaan lentolippujen alelaareille – äkkilähtöinä ehkä paremmin tunnettu tämä alelaari. Viime torstaina tylsyyksissä selailin kaikkia mahdollisia tarjouslentoja Lentodiileistä Momondoon ja kappas kun onnisti. Niin me sitten frendin kanssa varattiin matkat sen enempää miettimättä, halvalla kun sai, ja suuntasimme seuraavana aamuna kentälle käsimatkatavarat pullollaan.  Tylsästä viikonlopusta oli kehkeytymässä just täydellinen getaway Berliinissä.

Olin käynyt kerran aiemmin Saksan pääkaupungissa, mutta kyseinen reissu oli varsin pikainen, eikä takataskuun jäänyt juurikaan muuta, kuin hirvittävä hinku palata kaupunkiin pian uudelleen. Tästä syystä olin aika fiiliksissä kun lentokoneen rullat vihdoin koskettivat Tegelin kiitorataa. Viikonlopun pääagendana oli syödä hyvin sekä löytää täydellisen pituiset ja väriset farkut meikäläisen nysäjalkoihin. Tottakai myös aistia rosoisen kaupungin tunnelmaa eri kaupunginosissa pyöriskellen. Onnistuimme täydellisesti: jokainen ruoka-annos oli erittäin bueno ja vuosikymmenen täydellisimmät farkut löytyivät – eivät kylläkään coolista vintage-liikkeestä kuten alunperin mielessäni ajattelin vaan ihan ketjumyymälä Topmanista. Pääasia, että löytyi.

Koska meillä oli neljä täyttä päivää aikaa fiilistellä Berliiniä, kerkesimme oikeasti tutkimaan mestoja paremmin ja voisin väittää nyt myös olevani astetta valveutuneempi Berliininmatkaaja kera oman suosikkilistani. Kunhan vaan saan kirjoitettua ylös oleellisimmat asiat, niin julkaisen kunnon vinkkilistan myös tänne blogin puolelle teitä kaikkia helpottamaan. Sen sanon, että Berliinistä löytyy valtava määrä älyttömän hyviä aasialaisia ravintoloita, jotka pääsivät meitsin listalle aivan heittämällä.

Pidennetty viikonloppuloma oli just sopivan mittainen kaupungissa oleilemiseen ja Berliini oli yhtä siisti (ei sanan kirjaimellisessa merkitysessä) kaupunki kuin muistelinkin. Sen tajusin vasta tällä reissulla, kuinka valtava ja monipuolinen kaupunki se on. Jokainen kaupunginosa oli hieman (tai täysin) erilainen kuin toiset, josta syystä tuntui hetkittäin kuin olisi noussut uuteen kohteeseen astuessaan ulos metrosta kaupungin toisella laidalla.

Ja mikä parasta, paikka ei myöskään ole hinnalla pilattu – majoittuminen on super edullista muihin suurkaupunkeihin verrattuna ja hyvät safka-annokset irtoavat kymmenen euron molemmin puolin hienommassakin ravintolassa. Jos et vielä ole Berliinissä käynyt, niin suosittelen suuresti! Historiallinen kaupunki on lumonnut meikäläiset ainakin aivan täysin näiden kahden visiitin jälkeen ja aion ehdottomasti ottaa jälleen suunnaksi Mitten kaikkine rafloineen kunhan kesä koittaa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *